top of page

SAÜ'den o iddialara cevap geldi

Son günlerde bazı basın yayın organlarında SAYIŞTAY raporları kaynak gösterilerek Sakarya Üniversitesi ile ilgili bazı iddialara Üniversite'den yazılı açıklama geldi. İşte o açıklama.

''Sayıştay daha iyi bir kamu yönetimi oluşturmak, kamu kuruluşlarının işleyişini kolaylaştırmak, kurumsal yapıları güçlendirmek ve yerinde eğitim yapmak amacıyla bağımsız denetimler gerçekleştirmektedir. Yapılan denetimler sonucunda elde edilen bulgular ilgili harcama birimleri ile paylaşılarak yapılacak iyileştirmeler hususunda kurumlara görüş ve öneriler sunulmaktadır. Bazı durumlarda yapılan bu denetim sonuçlarından çıkan bulgular, adli, idari ve mali işlemler de doğurabilmektedir. Kurumlar Sayıştayın denetim sonuçlarındaki görüş ve önerilerine göre süreçlerini değerlendirebilmektedir.

Sakarya Üniversitesi de Sayıştay denetimine tabi olup yılda iki kez denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan bu denetimlerin sonuçları herkesin ulaşabileceği platformlarda yayınlanmaktadır. İlgili haberlerde Üniversitemizin 2019 Yılı Sayıştay Raporundaki hususlardan bahsedilmektedir.

Söz konusu birinci hususla ile ilgili Sayıştay tarafından herhangi bir adli, idari ve mali işlem öngörülmemiş olup yol ve yöntem açısından öneri ve tavsiyeler yapılmıştır. Üniversitemiz Sayıştay’ın bu görüş ve önerilerine uygun olarak düzenlemeler yaparak işlemlerini gerçekleştirmektedir.

İkinci hususla ilgili olarak; 2014-2015 döneminde yapılan bu işlem 2015 yılından beri her dönemde Sayıştay raporlarına konu edilmiş ancak mevzuat boşluğundan sonuca ulaştırılamamıştır. 2019 Sayıştay denetiminde konu tekrar gündeme gelince Üniversitemizce ilgili kayıtların “Özel Bütçeye ait 241 - Mal ve Hizmet Üreten Kuruluşlara Yatırılan Sermayeler Hesabında İzlenmesi ve Kurum Mali Tablolarına Yansıtılması” teklifi Sayıştay Başkanlığına yapılmış, Sayıştay tarafından teklif kabul edilmiş, Üniversitemizin 2019 Sayıştay Raporunda yer almıştır. Söz konusu haberde yer alan kayıt dışılık söz konusu değildir.''




bottom of page