top of page

İşte Sakarya'da kısıtlamaların ayrıntıları.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda corona virüs sürecindeki kademeli normalleşme ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'nın da yer aldığı çok yüksek riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağının pazar günleri bir süre daha uygulanmaya devam edeceğini söyledi .Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması tüm illerde bir süre daha devam edecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir." dedi.

Öte yandan Kafe ve Restoranlar da Sakarya'nın çok yüksek risk de yer aldığından bir süre daha açılamayacak. Sağlık Bakanlığının yenileceği risk haritasına göre kararlar güncellenecek .Buna göre düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı. Her hafta illere göre yeniden düzenlenecek. Salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşmeye göre karar verilecek.


"Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Sakarya daki şu andaki duruma göre nikah vce merasimler 50 kişi ve 1 saat kısıtlaması ile yapılacak.


Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacak


Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.


"Sokağa çıkma saatler 65 yaş üstü 21 yaş için orta ve düşükte kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek yerlerde çıkma süreleri arttırılacak.


Bakanlar Kurulunda alınan kararlar ile ilgili İç İşleri Bakanlığının ayrıntılı bir genelgeyi yayınlaması bekleniyor.




bottom of page