top of page

Hüseyin Haldızoğlu'ndan 15 Temmuz Açıklaması

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Anadolu Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Haldızoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verdi:

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve amacı ülkemizin istiklalinin ve istikbalinin karartılması olan hain darbe teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde Türk milletinin üstün cesareti sayesinde bastırılmış ve FETÖ’nün hain emelleri engellenmiştir.15 Temmuz; mermi, tank, bombalara karşı tek vücut göğsünü siper eden milletimizin gösterdiği direnişle hainlere karşı kazandığı unutulmayacak bir zaferdir. Ülkemiz, 5 yıl önce bugün başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletimizin ferasetli duruşu sayesinde uçurumun eşiğinden döndü.


Milletimiz, 15 Temmuz’da, tıpkı Çanakkale gibi, Milli Mücadele gibi, bir kahramanlık, özgürlük ve demokrasi destanı yazmıştır. 15 Temmuz, Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferinin kazanıldığı, kararlılık direniş ve diriliş gecesidir.


Türkiye, 15 Temmuz gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir: Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz.


O gece tüm Türkiye gibi Sakarya’da dimdik ayaktaydı. Binlerce Sakarya'lı günlerce Demokrasi Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu. Sakarya'dan her meslek mensubu darbe girişiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bağımsızlıktan yana olduğunun altını gür bir sesle bir daha haykırdı.


15 Temmuz'un yıldönümünde, ülkemize kasteden hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum.





bottom of page