top of page

Beşiroğlu,'' Bana bir şey olmaz, bu grip gibi, öyle bir şey değil.

“Korona Virüs ile birlikte, hep birlikte, bir yıldan fazla bir zaman, hayatlarımızda çok büyük bir değişimin içine girdik. Kimi zaman en yakınımızda ve her gün gazetede, televizyonda, sosyal medyada hastalığı, kaybı yaşar olduk. Tüm bunlar fazla hızlı gelişti ve bizi hazırlıksız yakaladı. Böylesi bir süreçte sarsılmak, çaresiz hissetmek, korkmak ve kaygı duymak beklenen ruhsal tepkiler. Ancak, süreci hiç beklemedikleri anda çok ciddi boyutta yaşayanlar, yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgiden geçiyor. Bazılarımız bu süreci zorlu tedaviler ile atlatırken, bazıları sevenlerinin yüreğinde acılar bırakarak hayatlarını kaybediyor.


Belki de, çoğumuz Korona Virüsü, geçirene kadar neyle karşı karşıya olduğumuzun farkında değiliz.BH Huzur İnşaat'ın sahibi, Anadolu Medya Yönetim Kurulu üyesi Beşir Beşiroğlu da onlardan birisiydi.


Halsizlik ve üşüme titreme ile başlayan süreç tablonun ağırlaşması, Satürasyon düşüklüğü ile hastaneye kadar uzanan zorlu meşakkatli ve en önemlisi nefes almanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu yaşatan bir süreç..


Beşiroğlu, yaşadıklarının her anının hayatı boyunca unutmayacağı bir süreç olduğunu belirterek, ''Hani hayat film şeridi gibi geçip gidiyor' 'derler ya ,bu öyle bir süreçti...Bir yanda çaresizlik bir yanda sevdiklerinin üzüntüsü bir yanda bilinmezliğin insan psikolojisinde yaşattıkları.

Aslında ,çok dikkat ediyordum. Maskeye mesafeye. Âmâ bir yerde bir şeyde demek ki, bir hata yaptık. Önce bir titreme ve sonrası halsizlik. Hemen test oldum. Ve sonuç pozitif an içimden şu geçti, 'Beşir, seni de buldu.: 'Aslında, ilk başlarda çokta durumun farkında değildim. Birkaç gün evde istirahat edecek, ne bileyim hatalığı grip gibi atlatacaktım. Sigara içmiyordum, bilinen bir hastalığım yok. Yaşım da genç. Evde dinlenirim, ilaçlarımı içerim geçer diyordum. Âmâ öyle olmadı. Tablo bir anda değişti. Gece ciddi bir titreme ve ateş yükselmesine öksürük ve solunum yetmezliği eşlik etti. Korona geçirenlerin, öksürük ve nefes alamama şikâyetlerini dinlemiş ve bazen de medyada okumuştum. Ama inanın, bunu yaşayanınca ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Nefes alamamak, başka bir şey. Nefesi soluyorsunuz yetmiyor ve sizi daha da zorlayan öksürük.


Değerlerdeki bozukluk sonrası hastane süreci, başladı. Virüs akciğerlere inmiş solunum değerlerim ciddi şekilde bozulmuştu. O halsizlik ve ağrıları anlatmak zor. Biz itikatlı insanlarız. Sonuçta Allah'a teslim olmuşuz, onun yazdığı kadere inanırız. Ancak, insan o anlarda ailesini düşünüyor, sevdiklerini düşünüyor. Bu hayatın imtihan olduğunu biliyoruz elbet. Bir süre korkuttuk sevdiklerimizi, zorlu bir tedavi süreci yaşadık, ve hamd olsun şimdi daha iyiyim. Ama, daha da kötüsü olabilirdi, yoğun bakım sürecinin kıyısından döndük. Demem o ki, çok dikkatli olmalıyız. Bana bir şey olmaz, bu grip gibi, öyle değil.. Çok zorlu bir şekilde seyredebiliyor, sevdiklerimizi aramızdan koparabiliyor. Sağ olsun hastanede çalışan arkadaşlarımız ilgilendiler. Sağlık çalışanlarımızın hakkı ödenmez. Korona geçiren biri olarak söylüyorum, lütfen maske ve mesafeye dikkat edelim.



bottom of page