top of page

Lütfi Bayraktar bu fotoğrafla açıkladı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) ürettiği fındık ezmesi ve çikolata gibi nihai ürünleri birçok ülkeye ihraç ediyor.

Birliğe bağlı Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ'de üretilen fındıklı ürünler, Amerika, İngiltere, Kanada, İtalya, Japonya, Çin, Avusturya, Almanya, Suudi Arabistan, Filistin, Katar, Azerbaycan ve Bosna Hersek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede tüketiciye sunuldu.


FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Giresun "tombul", Giresun "sivri" ve "kalınkara" fındık çeşitleri için coğrafi işaret tescil belgesini paylaştı. Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ'de üretilen nihai ürünlerin ihracatına önem verdiklerini ifade eden Bayraktar;'' İhracatta ciddi mesafeler alıyoruz. İngiltere ve İtalya'ya ihracat rakamlarımız yükseldi. Bunda çalışanlarımızın büyük emeği var. Bizde İtalya ve İngiltere’ye yapılan ihracatın yüklemesi sebebi ile üretim tesisimizi ziyaret ettik. Dünyada da bundan sonra 3-5 yıl içerisinde muhtemelen şekerli ürünler listesinde çok üst düzeye gelebiliriz''dedi.




bottom of page