top of page

Başkan Altuğ, ''Biz Adapazarlıyız ''

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Genç Girişimciler ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir ile birlikte sosyal medya platformu üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında gündemi değerlendirdi.

Gerçekleştirilen canlı yayında her iki başkan da Koronavirüs pandemisinin dünyaya sağlık, ekonomik ve sosyal yönden etkileri ile pandemi sonrası yeni dünya düzeni hakkında görüşlerini takipçiler ile paylaştılar ve soruları cevaplandırdılar.

CANLI YAYIN

Canlı yayında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Türkiye’nin sürecin getirdiği ekonomik sorunu kendi lehine çevirmesinin gerektiğine dikkat çekerek, “Pandemi süreci dünyamızı sağlık, psikolojik ve ekonomik olarak bir buhrana soktu. Ülkemizde de durum aynı vaziyette ve sürecin sonunda çarklarımızın eskisi gibi dönmesini sağlamak için direnmeliyiz. Bu senaryoda en avantajlı olarak gözüken ülkelerin başında üretim kalitesi, sağlam ve genç iş gücü ile jeopolitik konumu neticesinde Türkiye gelmektedir.  Şehrimiz üretim ve ihracattaki gücünü kaybetmeden süreç sonrasına hazır bir konumda olmalıdır. Pandemi süreci sonrasında özellikle tarım sektörü ve tarıma dayalı endüstrinin hızla gelişeceği ön görülüyor. Sakarya’nın toprak verimliliği, mevcut sanayi alt yapısı beşeri sermayesi ile yeni normalde önemli bölgelerden biri olacağına inanıyorum.” dedi

SAKARYALILIK VURGUSU

Başkan Akgün Altuğ, şehirde aidiyet duygusunun çok önemli olduğunuifade ederek, ''Ben gördüğüm herkese soruyorum.Nereliisin ? Babası Sakarya'da doğrmuş, kendi Sakarya'da doğmuş. Artık o Sakaryalı. Bizimde köklerimiz yıllar önce Sakarya'ya gelmiş.Ama biz Sakarya'da doğmuşuz.Sakarya'da kazanıyoruz.O nedenle biz Sakaryalı'yız.Bu aidiyet duygusunun mutlaka oluşması lazım.Dillerde dolanan slogan var, ''Biz Adapazarlıyız.''dedi.


bottom of page