top of page

Başkan Ahmet Acar, ''Sanki her şey olmuş bitmiş gibi bir hava yaratılıyor''

Güncelleme tarihi: 11 Ara 2019

Son bir kaç gündür Sakarya Yerel basınında, Kocaali'ye kurulacağı iddia edilen Kimya OSB ile ilgili haberler yayınlanıyor. Sakarya'nın şirin ve doğal güzelliği ile tanınan Kocaali İlçesinde kurulacak bir Kimya OSB'nin çevre felaketine yol açacağı,bölgenin dokusunu bozacağı şeklinde ifadeler kullanıldı.


Tüm bu tepkilerin odağındaki isim ise Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar. Sakaryadan Taraf Genel Yayın yönetmeni gazeteci Raif Ugan, tüm bu yazılanları ve merak edilenleri Başkan Acar'a sordu.


Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; Kocaali'nin dokusuna kamu vicdanına aykırı,İlçe'ye zarar verecek hiç bir oluşuma izin vermeyeceklerini ifade ederek, ''Ancak yazılanları çizilenleri okuyorum,sanki yarın Kimya OSB Kocaali'de faaliyete başlayacak, yandık bittik,gibi bir hava oluşturuluyor. Böyle bir durum yok. Bu bizim yeni söylediğimiz bir şey değil,seçimlerden öncede de, seçimlerden sonrada Kocaali'de istihdama katkı sağlamak amacıyla, böyle bir şey yapılabilir miyiz diye düşündük. Bunun için belli kriterlerimiz vardı. Böyle bir OSB olursa, Kocaali'ye çevreye zararı olur mu, ilçenin dokusunu bozar mı. Tüm bunlarla ilgili konunun uzmanları ,Valiliğimiz, Tarım İl Müdürlüğümüz, Çevre İl Müdürlüğü,SATSO, bilimsel kuruluşlar, tüm bunlar üzerinden bir değerlendirme yapılacaktır. Yani bugünden, yarına kafamıza göre başlayacak bir şey değildi'' dedi.


Örneklemelerde özellikle Gebze ve Dilovasın'da çevreye zararı olan KİMYA OSB'lerden bahsedildiğini ifade eden Acar, '' Biz dedik ki, bu işte en kötü senaryo olan,Dilovasın'daki yerlere bakılsın, sonra son 5 yılda yeni açılan modern KİMYA OSB'lere bakalım. Biliyorsunuz, Gebze'ye 5 yıl önce Kimya OSB kuruldu. Teknoloji ilerliyor. Ama şunu da demiyorum, biz yarın açalım. Hayır, bu konu bilimsel ortamlarda yetkili kuruluşlarca tartışılsın, buradan bu OSB Kocaali'nin dokusuna zarar verir kararı çıkarsa boynum kıldan ince.Ortak aklın olmadığı, toplum vicdanına aykırı işte olmam. Ama daha ortada bir şey yokken, öldük bittik algısı doğru değil.''dedi.


Tek gayesinin Kocaali İlçesine hizmet etmek olduğunu ifade eden başkan Acar,''Bu sene son dönemim. Tek gayem Kocaali'ye hizmet etmek. Kocaali'de ciddi anlamda bir işsizlik var. Yörenin tek gelir kaynağı fındık.Yatırım gelmiyor . Bu sebeple başka yerlere gidenler var. Biz istihdam yaratalım, insanlarımıza iş kapısı açalım diye yatırım arayışındayız. Limanın yakın olması lojistik avantajları var. Ama tekrar ediyorum, önceliğimiz Kocaali'nin dokusu, Tüm değerlendirmeler tüm incelemeler tüm senaryolar sonrası, eğer bu işin Kocaali'nin dokusuna zarar vereceği yönünde en küçük bir ihtimal olursa o işte olmayız. Ayrıca üstüne basa basa söylüyorum, ortada daha fol yok yumurta yok.'' ifadelerini kullandı.




bottom of page