top of page

Ali İhsan Yavuz'dan gündeme damga vuracak açıklamalar.

Gazeteciler Sezai Matur, Güven Hasbaş ve Raif Ugan'ın yorumlarıyla katıldığı, moderatör Oktay Sarı'nın sunduğu Basın Kulübünde, bu akşamda birbirinden ilginç konular ele alındı. Basın Kulübü'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz katıldı. t54.com.tr, Haberlisin.com, Haber54.com.tr, Sakaryadantaraf.com ve akşamhaberleri.com.tr internet siteleri üzerinden aynı anda canlı yayınlanan programda konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Elektrik Kesintileri.

2 indirici merkez yapılıyor. Ferizli tarafında yapılıyor. Bu indirici merkezler olmadığı için merkezden enerji çekiliyordu. Yetmiyor ve sigorta atıyor siz de elektriksiz kalıyorsunuz. Mart, Nisan-Mayıs ayında Sapanca'da yapılan indirici merkez de bitecek. İki tanesi tamamlandığında sizin enerji sorununuz olmayacak.

“Manzara çok net basit aslında. 2000'li yıllarda 600 bin nüfusu olan bir şehirdi. Sakarya'nın nüfusu neredeyse iki katına çıkmış. Nüfus dünyanın hiç bir yerinde bu kadar artmaz. 2000'li yıllarda Bulgaristan elektrik dileniyorduk. Bizim şimdi başka ülkelere ihtiyacımız yok. Planlamada eksiklik var. Bu kadar nüfus olmadan bile 2000'li yıllarda elektrik sorunu yaşanıyordu. Bunu tamamen halledecek bir güzergahtayız.

BMC KARASUDAKİ ARAZİ

Eleştirirken BMC’ye karşı kantarın topuzunu kaçırdık. TMSF BMC için defalarca ihaleye çıktı ve kimse almadı. Bu adamlar alınca da herkes bu adamı eleştirdi. Tank üretme işi de BMC’ye verilince herkes bu adamlara çattı. BMC özel sektör nasıl tank üretecek? Fabrika kar alacak niye ona yer tahsis ediyoruz? gibi eleştiriler geldi. Halbuki savunma sanayi özel niteliklidir. Satılıp satılamayacağını devlet karar verir ve karını alır. Kendi ihtiyacını da belirtir” dedi.


ARSA DEVLETİN

Yavuz, “BMC’ye orası tahsis edildi ve 2022’de ilk tank inecek diye hedef konuldu. Sonra beklenmedik şeyler çıktı. Motoru vereceğim diyen Almanlar motoru vermedi. Sonra da Koreliler motor vermedi. Ortaklar değişti, başkası aldı. İHA zamanında da eleştirildik. Büyük paralar harcadık riskler aldık. Sonucunda dünyanın seyrini değiştiren, savaş stratejilerine yön veren şeyler yaptık. Bu başarıyı bir arsayla bir parayla kıyaslayabilir miyiz? Burada da devlet bir jest yaptı ve gel burada üret dedi. Mesela araziye çökmek falan değil. BMC’nin yeni bir sahibi var. Neler olacağını göreceğiz. Arsa devletin” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Hayallerimden bir tanesi Kentsel Dönüşüm. Kentsel Dönüşüm alanında altyapısı yoktu bu ülkede. Zeki Toçoğlu Bey, ilk seçildiğinde Dörtyol ile ilgili projem var dedi. O zaman yasal altyapısı yoktu. Hemen işi masaya çekti ama Zeki Bey tarafları ikna edemedi. Orası yapılsaydı oradakiler çok daha mutlu olurdu. Sakarya'nın kentsel dönüşümden fazla istifade etmesi gerekir. Bu da kolay bişey değildir. Kentsel Dönüşüm, iyi planlanmadığı için seçim bile kaybettirir. Kentsel Dönüşüm denilince Erenler'in Hacıoğlu'su, Adapazarı'nın Tığcılar ve Semerciler'i akla geliyor. Ekrem Bey sorumluluk alarak bir formül üretiyor. Şimdi aynı bölgede aynı katta yapılabilsin. Ekrem Bey bir kararlılık ve niyet ortaya koyuyor. El birliği içerisinde bu kentsel dönüşüm alanında hemşerilerimizi ikna etmemiz gerekiyor. Rezerv alanı olmadığı için Kentsel Dönüşüm de bir zorluk var"


GENEL BAŞKAN UYARDIMCLIĞINI SAKARYA İÇİN KULLANIYORUM.

Bir dönem Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı şimdi ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı yapıyorum. Bu statümü kişisel değil Sakarya için sonuna kadar kullanmak istiyorum. Bu statümün ne kadarını Sakarya'ya verebilirsem o kadar karlıyım diyorum. Ayrıca; Sakarya'da yek vücuduz. Tüm teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla uyum içindeyiz. Çok hızlı karar alıyor ve uyguluyoruz.

ACİL DURUM HASTANESİ.

Sakarya'mıza Şehir Hastanesi dışında Acil Durum Hastanesi kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 yılının ilk aylarında hizmete açılacak olan dönemsel değil kalıcı olacak Acil Durum Hastanesi 106 yatak, ileri düzey ameliyatların yapılabildiği, girişimsel müdahalelerin gerçekleştirebildiği, son teknolojiye sahip tıbbi cihazların, 6 ameliyathanenin olduğu 2. ve 3. basamak yoğun bakımda 24 tane olmak üzere toplam 48 yoğun bakım yatağı ile 5 diyaliz ünitesi, 12 müşahede yatağı, 2 acil servis poliklinik ile hizmet verecek.”




bottom of page