top of page

Yine elimizde kağıt kalem bir umut mu; yoksa unut mu ?

Sakaryaspor bu haftayıda kendi saha ve taraftarı önünde Niğde Anadolu’yu 1-0 yenerek 3 puanla kapadı.


Ligde artık sayılı haftalar kalırken lider Bandırmaspor son iki haftadır ligde kötü gidişatına dur dedi ve geçtiğimiz haftadan sonra bu haftayıda 5-0’lık Karabük galibiyeti ile tamamlayarak liderliğini sürdürdü.


Bu sonuçla Bandırmaspor ile Sakaryaspor arasındaki 9 puanlık fark devam etti. Bu bizim kazanıp Bandırmaspor‘un kaybedeceği 3 maç demek.


Ancak ; tek başına yeterli deği; zira ikili averajda Bandırmaspor bizden daha iyi olduğu için 3 maç yenilgi bizi direk şampiyon yapmıyor.


Bandırmaspor’un 3 maç kaybından başka bir maçta da daha takılması lazım.


Kısaca şu an için Bandırmaspor’un önemli bir avantajı var. Tabi ; Ankara Demirspor ; Tuzlaspor ve Kastamonu’da direk çıkmanın hesaplarını yapıyor.



Play -Off hattı


Sakaryaspor bu haftayı 3 puanla kapattı; Play -Off hesapları yapan Kırşehir; Kahramanmaraş ve Vanspor haftayı 1 puanla kapayınca Sakaryaspor Play-Off hattında yerini biraz daha sağlamlaştırdı.

Aradaki puan farkı 4’e çıktı. Ancak bu puan farkının da kritik olduğu ve zorlu Vanspor ve Kahramanmaraş deplasman maçlarıda akıldan çıkmamalı.


Aslında rakiplerimizin bu puan kayıpları bizim işimizi daha kolaylaştırıyor. Ancak rakiplerimiz hala umutlarını koruyor.


Bir şey daha ekleyelim; belki Matematiksel şansımız devam ediyor ancak Sakaryaspor‘un kazanmasına rağmen oynadığı futbolun haftadan haftaya değişken olması en büyük soru işareti.


R .U



bottom of page