top of page

Yeni İl Emniyet Binası Yapılacak

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, yaptığı açıklamada, “Yeni Adliye Binası, Şehir Hastanesi derken ilimizde kullanılabilir alan bakımından artık ihtiyaca cevap vermekte zorlanan il emniyet binası konusunda da önümüzdeki günlerde önemli bir gelişme bizleri bekliyor olacak. İnşallah şöyle Sakarya’mıza yakışacak, modern ve tam donanımlı yeni bir emniyet binası ile bu eksikliğimizi de gideriyor olacağız. Proje ile ilgili bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız inşallah.

YAKIN ZAMANDA İNŞASINA BAŞLANACAK

17 Ağustos depreminde hasar gören binada 20 yıldır hizmet vermeye devam eden Sakarya Emniyet Müdürlüğü için Bayındırlık il Müdürlüğü’nün Dörtyol’daki eski yerinde yeni bir bina yapılması planlanıyor. İçişleri Bakanlığı’na devredilen 33 dönümlük arazide, inşa edilmesi planlanan Emniyet Müdürlüğü projesi bakanlık tarafından onaylandı. 2021 yılı bütçesi ödeneğine giren yeni il emniyet binasının yakın zamanda inşasına başlanacak.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ

26 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve 3 blok halinde inşa edilecek yeni Emniyet Müdürlüğü binası, modern bir yapı olarak planlandı. Yeni Emniyet Müdürlüğü binasında birçok birim için açık ofisler yer alacak. Bir bloku 7 katlı olarak inşa edilecek bina, depreme karşı yüksek güvenlikli olarak inşa edilecek” dedi.



bottom of page