top of page

Yavuz ve Yüce arasında sinerji gözlerden kaçmıyor

Sakarya siyasetinde AK Partide uzun yıllar hep milletvekilleri ve belediye başkanları arasındaki fikir ayrılıkları, hatta kutuplaşma iddialarının yer aldığı haberlerini okuduk.Aslında İktidar partisinin kendi içindeki sinerji şehre hizmet anlamında büyük önem taşıyor.


Ekrem Yüce'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonrası en çok merak edilen konulardan birisi de,AK Parti Genel Başkan yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile Başkan Yüce arasındaki diyaloğun nasıl olacağı yününde idi.


Aradan geçen süreçte her iki isim arasındaki pozitif enerji gözlerden kaçmıyor.Son derece uyum içinde çalışan Yavuz ve Yüce arasındaki bu sinerji ikilinin sosyal medya hesaplarına da yansıyor.


Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sürüşü" dolayısıyla Motosiklet tutkunları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir araya gelerek buradan konvoy halinde Ankara'ya doğru hareket etti. Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı önündeki anma törenine katılacak ardından törenin ardından , Şehit Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesindeki kabrine doğru hareket edecek olan motosikletçileri Sakarya girişinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Dünya motosiklet Şampiyonu Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Şampiyon motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu karşıladı.- Ekrem Yüce ; sosyal medya hesabı üzerinden kendisinin de motosiklete bindiği görüntüleri paylaştı. Yüce; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Saygı Sürüşü Sakarya durağı tamam. Tek rakibimiz THY” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da Yüce’nin paylaştığı görüntülere karşılık cevap verdi. Yavuz; "Sayın başkanım, iyi bir motosiklet sürücüsü olduğunuz da çok belli. Bizden kaçmaz. Belli ki Kenan Sofuoğlu kardeşimize de güçlü bir rakip geliyor.” ifadelerinde bulundu.  Bunun üzerine Başkan Yüce; “Ne de olsa serde gençlik var Sayın Vekilim. Uygun bir günde motor yarışı düzenleyelim. Bence biz sizinle el ele verirsek Kenan Bey'i yeneriz” dedi.


Tebessüm Ettiren Twitler


Yavuz Başkan Yüce'nin bu twitine ''Sayın Baskanım, Sakarya kamuoyu henüz bilmiyor olsa da motosiklet sürme konusunda da çok iyi olduğunuzu biz yakinen biliyoruz. Ancak Kenan kardeşimizi yenmemiz gerçekten zor. Zira onu henüz dünyada yenen olmadı''cevabını verdi.


İki isim arasındaki pozitif diyalog


İşin açıkçası, siyasetin gergin havasında şehrin iki önemli figürünün tebessüm ettiren bu twitleri bir sinerji oluşturdu .Dileğimiz ve temennimiz bu pozitif havanın devam etmesi.






bottom of page