top of page

Yavuz,'' Vaka sayısı artıyor.Alınan kararlara mutlaka uymalıyız."

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kovid-19 ile mücadele de Sakarya'da yaşanan gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı


Sorumluluklarımızı yerine getirirsek vaka sayılarının da düşeceğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un paylaşımları şöyle;


1) Türkiye, Kovid-19 salgınına karşı en iyi mücadele eden, hızlı, etkin, yerinde ve zamanında karar alabilen ülkelerin başında geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, Sağlık Bakanlığımızın doğru hamleleri ve Bilim Kurulumuzun yol göstericiliği gerçekten takdire şayandır.


2) Ancak tüm bu olumlu yanlarımıza rağmen vaka sayımız maalesef artmaktadır. Özellikle bazı illerde ki bu illerin biri de Sakarya'mızdır, vaka sayısı her geçen gün daha da hızlı artıyor. İlimizdeki bu artışı yavaşlatmak hatta durdurmak için her birimizin önemli sorumlulukları var.


3) Sorumluluklarımız;

●Alınan kararlara mutlaka uymalıyız.

●Her an ve her yerde sosyal mesafe kuralına uygun davranmalıyız.

●Mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmamalı şayet çıkmak zorunda kalırsak da maskemizi takmalıyız.


4) Görevli ve yetkili kurullar, milletimizin sağlığı için alınan kararların takibini titizlikle yapmalı, sık sık uyarıda bulunmalı ve gerekli müeyyide ne ise onu tavizsiz bir şekilde uygulamalıdır.


5) Banka önleri, pazar yerleri, Çark Caddesi, Dar Sokak ve diğer kalabalık yerler anbean takip edilmeli, gerekiyorsa yeni ve etkin önlemler alınmalıdır.


 Tedavi ve takip işlemleri en sıkı şekilde yapılmalıdır.

6) Bu virüse karşı başarılı olmamızın yolu, tek tek ama hep birlikte sıkı bir mücadele ortaya koymaktır. Evde kalmak, teması azaltmak, maskemizi takarak dışarı çıkmak, kurallara uymak bu mücadelenin olmazsa olmazıdır.




bottom of page