top of page

Yavuz; Sakaryaspor hakkında merak edilen her şeyi konuştu


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekilleri, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Düzenlenen kahvaltı programına Yavuz’un dışında AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce katıldı.

Sakaryaspor konusunda da çok önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, “Sakaryaspor konusu hepimizin konusudur. Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın önemli bir yerini işgal eder. Bizim için Sakaryaspor en önemli değerdir.Bugüne kadar hepimiz Sakaryaspor ile ne yapacaksak ona hazırız dedik. Ama elinizi vicdanınıza koyun. Biz bunu dememize rağmen Sakaryasporla iilgili hiçbir yönetici bir derdimiz var diye gelmez mi davet etmez mi bizi? Mesela geçtiğimiz gün Twitter üzerinden eleştiri aldık. İyi de biz bu işi Twitter üzerinden mi yapmamız gerek? Önce Twitter üzerinden bir güzel haşlanıp ondan sonra mı bize iş yaptırılması gerekir. Benim de arkadaşlarım adına, birkaç soruyu sorma hakkım var. Biz Sakaryaspor için bu masadakilerin tamamı Sakaryaspor için elinden ne geliyorsa onu yaparız. Ama, başka bir yöntemle bize arkadaşlar gelmesin. Biz böyle siyasetçiler değiliz. Elimizden ne geliyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Sakaryaspor’a ve yönetimine yönelik sorular soran Yavuz şunları kaydetti:

SAKARYASPOR’A KİM NE KADAR KATKI SAĞLIYOR “Sakaryaspor’a kimler katkı sağlıyor. Bunu sizler de bilsin biz de bilelim. Yönetimler ne kadar katkı sağlıyor. İşadamları, kurumlar, STK’lar, Büroktatlar, Siyasetçiler, Belediye Başkanları ve Milletvekilleri ne kadar katkı sağlıyor. Bizde açalım bu resmi görelim. Bu resmi açalım bilmek hepimizin hakkı. Her konuda ver para, ara onu bunu dediğiniz bir noktada bunu bilmek hakkımız değilse b”ize söyleyin biz de diyelim ki bizim demek bir kusurumuz var. Bu paralar nereye harcanıyor bilelim."

KATKI SAĞLAYANLARA LİNÇ "Katkı sağlayanlara nasıl davranıyoruz buna bakalım. Marifet iltifata tabidir. Katkı sağlayanların linç edildiği bir anlayış var Sakarya’da. Ben bunlar söylemezsem Sakarya’ya haksızlık etmiş olurum. Ekrem Yüce’nin nasıl uğraş verdiğini gördük ama ilk yuhalanan o oldu.  Mesela bir dünya markası olan Kenan Sofuoğlu biz Sakarya’da farkında değiliz. Kenan kardeşimiz bu işi kabul edip BMC’nin kapısında yattı. 2 milyon TL’yi de alıp Sakaryaspor’a teslim etti. Teslim ettiğinin ertesi günü de linç edildi. Bu nasıl iş. Hâlbuki Kenan Sofuoğlu şunu düşünüyor. Bunu Sakaryaspor’a verelim sonra 5 milyon TL’ye kadar çıkaralım demişti. Ardından biz de destek olmak için her şeyi yapmak üzere plan yaptık. Biz böyle düşünürken Kenan perişan edildi."

LOCALARIN SATIŞI GAYRİ YASAL "Hepimizin yaptıkları oldu. 2018 yılında o günkü Çevre İl Müdürü ve Yekta Şirin şahitti. Beni aradılar. Çok acil stadyumun belediyeye devri lazım dediler. Loca satışı yapılamıyordu. Maliye Bakanının imzalanması gerek. O gece hemen mesai bitmesine rağmen, Maliye Bakanımıza imzalattım. Dün öğrendim. O devir 1 yıllıktı. Şimdi localar gayri yasal loca satışı var. Yarın bir gün bunlar geri istenirse ne olacak. Önce işinizi yapın, takip edin. Locadan para kazanılıyor. O gün çözdüğümüze ilişkin kimseden bir şey duymadınız. Ben gece utana sıkıla maliye bakanına gittim. En azından bir teşekkür edin. Teşekkür edilmesi için yapmıyoruz ama bu kadar teşekkür de bizden esirgenmesin."

KİMLER NEYE NASIL KARAR VERİYOR "İlk hedef siyasetçiler oluyorsa neden siyasetçilerle istişare edilmez, bilgi verilmez konuşulmaz. Yönetimleri kim oluşturuyor. Kim kimle istişare ediyor. Kimler neye nasıl karar veriyor. Nereden ne alınıyor nereye harcanıyor."

LİNÇ GİRİŞİMLERİNİ KİM ORGANİZE EDİYOR "Sakaryaspor adı üzerinden yapılan linç girişimlerini kim ya da kimler organize ediyor. Bunu bilmek bizim hakkımız. Biz bunu öğrenebiliriz. Biz bir gün buna vakıf olabiliriz. Bunu konuşmalıyız."

3 PUAN SİLİNMESİNİN SORUMLULARI KİM? "Sakaryaspor’un 3 puanı silinmişti. Neden silinmişti? Bu ihmali kim yaptı. Sorum çok net. 3 puan önemli. 3 Puanla küme düşülür lider olunur. Bunun silinmesine kim sebep oldu? Buna ilişkim soruşturma başlatıldı mı, tespit edildi mi şu an da ne görev yapıyorlar? Daha da fazla söylemeyeceğim. Sakaryaspor hepimizin meselesidir. Hepimiz Sakaryaspor için elimizden geleni yaparız. Ama sosyal medya üzerinden bizi işlemeye kimse çalışmasın."

PARALAR NEREYE GİDİYOR "Sakaryaspor’a giden meblağların doğru yere gitmesi çok önemli. Biz diyoruz ki doğru yerlere harcansın. Sakaryaspor daha iyi yönetilmelidir. Sakaryaspor’un ne yaptığını herkes bilmelidir. Ama Sakaryaspor’a destek olanlara teşekkür edilmeli. Ancak sadece linç et sıkıştır böyle bir yöntem olmaz."





bottom of page