top of page

Yavuz, ''Makamlar bizim için asla bir amaç olamaz.''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz , İstasyon Spor Salonu'nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Bilecik 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sıradan bir oluşum olmadığını anlattı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, kökü çok derinlerde olan bir davanın yürüyüşünün mensupları olduklarını dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:


"Madem bu iş bir dava meselesidir ve biz de bu davanın neferleriyiz, öyleyse nerede olup olmadığımızın, makamların hiçbir önemi yoktur. Makamlar bizim için asla bir amaç olamaz. Makamlar bizim için olsa olsa yapacaklarımızın aracı olabilir. Madem davaya bağlıyız, makamda olup olmamamızın hiçbir önemi yoktur, üzülmeye de gerek yoktur. Motivasyonumuz bozulmamalı. Önemli olanın nöbeti nerede tuttuğumuz değil, nasıl tuttuğumuz olduğu anlayışıyla nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Bu nöbeti en güzel tutanlar, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe, meclis üyeleri, mahalle başkanları ve yönetimleri, delegeler, müşahitler, sandık kurulu üyeleridir. Cumhur İttifakı'nın her ferdi bu nöbeti en güzel şekilde tutmaktadır."


Yavuz, yeni anayasa konusuna da değindi.


Neredeyse anayasanın yüzde 70'inin değiştiğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Yavuz, "Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz zihniyet inkılabının kaydı bir şekilde tutulmalıdır ve bu, kayda geçilmelidir. Onun yeri de anayasadır. Yatıp kalkıp 'Parlamenter sisteme geri dönelim' diyorlar. Niçin Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçtik? Türkiye, parlamenter sistemden çok çekti. Krizler, kaoslar, kargaşalar, ortalama 1,5 yılda bir hükümet değişiklikleri, milletvekili pazarlıkları... Türkiye kendisine adeta ayak bağı olan parlamenter sistemi kenara koydu ve başkanlık sistemine geçti ama bunu da fark etmiyorlar, yine eskide yaşıyorlar." diye konuştu.



bottom of page