top of page

Yavuz; ‘’Kendi sağlığımızı koruduğumuz kadar başkalarının sağlığını da korumalıyız’’

Sakarya Üniversitesince hazırlanan ve Ünivertenin kurumsal YouTube hesabından canlı olarak yayınlanan Vekil ile baş başa programı ” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile devam etti.

Yavu; programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kendisine sorulan; Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı şeklindeki soruya cevap veren Yavuz; henüz bu konuda net bir kararın açıklanmadığını ancak yasağın muhtemel olduğunu ifade ederek şöyle konuştu.


‘’Virüsü bulaştırmamak gibi de bir sorunluğumuz var’’


‘’ Henüz Ramazan Bayram’ında sokağa çıkma yasağı var mı yok mu, bilmiyoruz ama muhtemelen  var gibi duruyor. Bu anlamda kimseyi yanıltmayım. Benim öngörüm budur. . Var yada yok iletişimimiz sınırlı olacak bu kesin .Aslında herkes ister ki ; anneme babama gideyim kucaklaşayım onlarla. Akrabalarıma gideyim ,bu bizim bayramlarımızın vazgeçilmezi.


İletişim ne kadar artarsa virüs yayılıyor

Ama ; bir gerçek var ortada, biz ne kadar iletişiminizi arttırırsak, bu virüs o kadar hızlı yayılıyor.Veballi virüs. Belki; biz onu büyüklerimize bulaştıracağız. Belki; bizde var ; fark etmiyoruz. Hiç bir semptom göstermeden virüsü taşımak mümkün. Bir yaşlımızın elini öpmekle o virüsü ona bulaştıracağız. Onun rahatsızlanmasına sebep vereceğiz. Buna hakkımız yok ki bizim .


Kendimizi koruduğumuz kadar başkalarını da korumalıyız



Biz kendi sağlığımızı korumakla mükellefiz. Her insan kendi sağlığını korumalı .Bu farz bize. Kendimizi koruduğumuz kadar başkalarının sağlığını korumak da farz. O zaman  bize vecibe olan bir işi hafife alıp başkasına bulaştıracak eylemler içine ne pahasına olursa olsun girmememiz lazım. O zaman bayram süresinde eş dost ziyaretinden öte ; telefonla hal hatır soracağız. Yoksa halamı da ziyaret edeyim, teyzemi de ziyaret edeyim , 3 metre ötede durayım. Bu mümkün olmuyor. Belki bu nedenlerle bu bayram biraz buruk geçecek.Ama bu kurallar virüsün yayılmasını engellemek için’. Bu konuda Bilim Kurulunun açıklamalarına uyup; sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz‘’ şeklinde konuştu.



bottom of page