top of page

Yavuz’dan o habere yalanlama geldi

Yeniçağ Gazetesinde yayınlanan haberde AK Parti MYK Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanlığı seçim sisteminde değişiklik yapılmasının ele alındığı iddia ediliyordu.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz; sosyal medya hesabında yaptığı açıklama da haberi yalanladı. İşte Yavuz’un açıklamaları


Tipik masabaşı habercilik örneği.

‘’Yine bir masabaşı habercilik (!) örneği... Yeniçağ Gazetesi; dünkü AK Parti MYK toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Seçim Sisteminin gündeme geldiğini, tartışıldığını ve değişmesi doğrultusunda karar verildiğini iddia etmiştir. Oysa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sistemi; dün, hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Gündeme gelmesi bir yana aklımızdan bile geçirmediğimiz bir konuda "Seçim sistemi değişiyor! Yüzde 50+1 kalkıyor." gibi iddialı bir başlıkla yayınlanan haber, tipik bir masabaşı habercilik örneğidir. Cumhurbaşkanımızın liderliği; etkin ve hızlı karar almaya müsait Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle buluşunca çok daha başarılı tablolar söz konusu olmaya başlamıştır ki; Covid-19 sürecinde de hızlı, etkin, yerinde ve zamanında karar almanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Durum böyle iken, bu şekilde yalan haber üretmek, olsa olsa kafa karıştırmaya ve gündemi değiştirmeye yöneliktir. Bütün dünyanın gıpta ile izlediği örnek bir liderlik sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımıza artan teveccühü gölgeleme girişimidir. Çok net ifade etmek istiyorum ki Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiş; kaos, kriz ve istikrarsızlık üreten Parlamenter Sisteme karşı milletimizin onayıyla ortaya konmuş en önemli ve en değerli icraatlarımızdandır. Bu noktadan geriye dönüşü düşünmemiz de asla söz konusu değildir.



Yine bir masabaşı habercilik (!) örneği... Yeniçağ Gazetesi; dünkü AK Parti MYK toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Seçim Sisteminin gündeme geldiğini, tartışıldığını ve değişmesi doğrultusunda karar verildiğini iddia etmiştir. Oysa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sistemi; dün, hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Gündeme gelmesi bir yana aklımızdan bile geçirmediğimiz bir konuda "Seçim sistemi değişiyor! Yüzde 50+1 kalkıyor." gibi iddialı bir başlıkla yayınlanan haber, tipik bir masabaşı habercilik örneğidir. Cumhurbaşkanımızın liderliği; etkin ve hızlı karar almaya müsait Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle buluşunca çok daha başarılı tablolar söz konusu olmaya başlamıştır ki; Covid-19 sürecinde de hızlı, etkin, yerinde ve zamanında karar almanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Durum böyle iken, bu şekilde yalan haber üretmek, olsa olsa kafa karıştırmaya ve gündemi değiştirmeye yöneliktir. Bütün dünyanın gıpta ile izlediği örnek bir liderlik sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımıza artan teveccühü gölgeleme girişimidir.Çok net ifade etmek istiyorum ki Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiş; kaos, kriz ve istikrarsızlık üreten Parlamenter Sisteme karşı milletimizin onayıyla ortaya konmuş en önemli ve en değerli icraatlarımızdandır. Bu noktadan geriye dönüşü düşünmemiz de asla söz konusu değildir.

bottom of page