top of page

Yavuz’dan Adatreni açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Haberlisin.com canlı yayınında Ada Treni hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Yavuz, salgın dolayısıyla Ada Treni’nin YHT gibi hizmet veremediğini ancak salgın ardından tekrar şehrimizde hizmet vereceğini açıkladı.


“CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM”


Vatandaşın yoğun isteği üzerine Ada Treni hakkında Cumhurbaşkanı ve Belediye başkanları ile konuştuğunu dile getiren Milletvekili Ali İhsan Yavuz; “Ada treni bir süre şehrimize girmedi. Bizim çok önemli proje çalışmalarımız vardı. Ben bir gün Adapazarı Teşkilatı ile propaganda çalışması içerisindeyim. Esnaf ziyaretindeyim yeni camiden başladım. 100 tane dükkana girdiysem neredeyse 90’nı trenin gelmesini istediler. Ben gittim bakan yardımcılarımızla görüştüm. Bakanla görüştüm, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm. Dedim ki; Sayın Cumhurbaşkanımıza o tarihte kendi aramızda konuştuk, doğrusu nedir, çünkü bir kez getirdiğinde bir daha geriye gidemezsin. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızla konuştuk. Ben o günkü belediye başkanımız olan Zeki Beyle konuştum.” dedi.


SALGINDAN DOLAYI…


YHT’nin Ada Treni’ni gibi çok indi bindisi olmadığından ve her yerde durmadığı için kontrolünün olduğundan dolayı hizmet verdiğini, salgın süreci biter bitmez Ada Treni’nin de şehrimize geleceğini belirten Ali İhsan Yavuz; “Geçmişte ilk treni nasıl getirdiysek yine gelecek. Salgın süreci sebebiyle başka hiçbir sebebi yoktur. Nasıl bu salgın sebebiyle her şeyde yeni bir tablo çıktıysa hızlı trende mesafe ayarı bir parça daha hızlı ayarlandı. Çünkü hızlı trende in- bin çok fazla yok. Hatta burada durması ve durmaması da bir ara çok konuşuldu. Şimdi diğer illerde de bizler de de bu salgın süreciyle ilgili istisnaları var elbette salgın süreciyle ilgili sorunlar kaldırıldığı anda şehrimize gelecek.” ifadelerine yer verdi.


“SALGIN BİTİMİNDE SEFERLERE BAŞLAYACAK”


Ada Treni’nin her yerde durduğu için kontrol altına alınamayacağını vurgulayan ve konu hakkında TCDD genel müdürü ile konuştuğunu belirten Milletvekili Yavuz; “Gelen bilgi üzerine yanlış bilgi vermemek amacıyla ilk önce bakan yardımcımızı aradım sonra TCDD Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun ile konuştum. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ile de görüştüm. Hatta Kamuran Bey dedi ki; Ali İhsan Bey bir problem yok, Bilim Kurulu bir sıkıntı yok bu indi- bindiler yani biz bu süreçte Covid-19 açısından bir sorun yoktur gibi bir yaklaşım olursa hemen yarın başlatırız. Dedim ki siz bunu takip edin, takip edelim ve bu problemi ortadan kaldırır kaldırmaz ve bunu bir yere bağlar bağlamaz bizim Ada Treni ile hemen bizi buluşturun dedim. Bu salgın süreciyle ilgili bir parça gecikmiştir ve bunu bir yere bağlar bağlamaz hemen Ada Trenimiz tekrar istasyonda o gür sesiyle seferlere başlayacak.” şeklinde konuştu.


bottom of page