top of page

Yavuz,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı hakkında konuştu

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programının konuğu oldu. Yavuz, programda son günlerde seçimler ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi.

İşte Yavuz'un sözlerinden satır başladı.

"Erken seçim olmayacak. Bugün ise bir belediye başkanı ara seçimi gündeme getiriyor. Çok net ifade ediyorum ki; Erken seçim yahut ara seçim söz konusu değildir. Seçimin tarihi 18 Haziran 2023'tür."

"CHP sandık eliyle iktidara gelemediği için başka kurguların peşinde... Bu yüzden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın

tekrar aday olamayacağını öne sürüyorlar. Oysa Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar adaylığı noktasında toz kadar şüphe yoktur."


"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yürütme seçim akşamı kurularak yönetimde istikrar sağlanıyor. Biz temsilde adaleti de sağlayabilme adına seçim barajını %7'ye düşürecek çalışmamızı yaptık. MHP ile bu çalışmayı yaparken en ufak bir ihtilafımız olmadı."


"CHP, Cumhur ittifakı karşısında güçlü olduğuna inanmış olsaydı, böyle manipülasyonlara başvurmazdı. Sandıktan ümitleri yok. Çünkü milletin onlara sandıkta vereceği cevabın farkındalar."



bottom of page