top of page

Yavuz basın mensupları ile bir araya geldi açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekilleri, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Düzenlenen kahvaltı programına Yavuz’un dışında AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce katıldı.

Toplantının başında Ali İhsan Yavuz, 2002 yılındna bu yana Sakarya’da yapılan devlet yatırımlarından bahsetti. Yavuz özellikle sağlık alanında yapılan yatırımları vurgulayarak, AK Parti öncesinde sağlığın durumunun içler acısı olduğunu söyledi.

1000 yataklı hastanenin temelinin bu yıl atılacağını müjdeleyen Yavuz, “Bu açığı dile getirdik. Cumhurbaşkanımızla konuştuk, Bakanlarla defalarca hep beraber konuştuk. Hatta buraya gelmeden önce Sağlık Bakanımız ile de konuştum. Sonuç olarak bu yıl temel atılıyor. Allah’ın izniyle bu hastane 2023’ten önce bu hastane hizmete girer” dedi.

YAVUZ'UN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI

BMC İNŞAATI DURDU MU? BMC kış şartları sebebiyle yavaşladı. Tank için odaklandılar. Nisan gibi Karasu’da BMC’nin inşaatı son sürat devam edecek.

1000 YATAKLI HASTANE KAMU İMKANLARI İLE Mİ YAPILACAK 1000 yataklı hastane Yap işlet devret olmayacak. Tamamen kamu imkanları ile yapılacak.

KARASU DEMİRYOLU VE YENİ ADLİYE BİNASI Karasu demiryolu hakkında bir çalışma yok. Büyük bir proje. 5 milyar TL’lik bir yatırım. Şu an bir adım yok. Yeni adliye binası depremden sonra yapıldı ama yetmiyor. İçler acısı durum var. Adalet Bakanımızda gördü burayı. Göç İdaresinden kalan yerel Bölge İdare ve Vergi Mahkemesini taşıyıp rahatlattık. Sayın başkanımız kalıcı işyerini tahsis etti. Adalet Bakanı ile görüştük ama bu yıl için bir şey diyemem.

PAMUKOVA BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’YE GEÇECEK Mİ? Şimdilik herhangi bir şey yok. Hendek MHP’nin kararıdır. Sakarya’da bize ilişkin bir durum söz konusu değil. AK Parti’ye geçenler olacak. Dün de Bülent Turan Beyin açıklaması var. Elbette Türkiye’de birçok yerden AK Parti’ye geçiş olacaktır.



bottom of page