top of page

Yavuz ; Şehir hastanesinin yapılacağı yeri açıkladı

Sakarya Üniversitesince hazırlanan ve Üniversitenin kurumsal YouTube hesabından canlı olarak yayınlanan Vekil ile baş başa programı ” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile devam etti.


Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörü Ali Çiydem ile öğretim üyesi Ece Fidan'ın moderatörlüğünü yaptığı programda soruları cevaplayan Yavuz, şehirde kurulması planlanan 1000 Yataklı Şehir hastanesinin Alandüzü'nde yapılacağını ve 2020 yılı içinde ilk kazmanın vurulacağını söyledi.


Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Şehir hasatnesi ile ilgili bazı yerlerin bakanlık tarafından incelediğini ifade ederek, '' Hastane için kimin aklında alternatifler varsa, bize bildirsin bizde Sağlık Bakanlığına bildirelim, onlar baksın,inceledin, en doğru kararı versin dedik. Çeşitli yerler vardı. Bunlardan bir tanesi Alancuma prefabriklerinin olduğu yerdi. Birisi Arifiye'de bir yer. Bir diğeri Söğütlü'de, bir başkası Dernekkırı prefabriklerinin olduğu yerde. Erenler'de Alancuma. Birisi de Alandüzü'nde olan yerdi. 


Biz Alancuma prefabrikelerinin olduğu yeri lokasyon olarak doğru gördük Ancak; orada yapılan incelemelerde zeminde sorun görüldü.


Daha sonra Alandüzü değerlendirildi. Açıkçası, gerek lokasyon gerekse Alandüzündeki arazinin büyüklüğü açısından Alandüzü uygun görüldü. Birde şu var, Lokasyon ile ilgili avantajları. Kuzey Marmara Otoyolu oradan geçecek..Zaten Yenikent ve Korucuk Hastaneleri de orada. Ayrıca bu lokasyon nedeni ile başka ilçelerin oraya intikali kolay olacak.Tabi arazi 400 dönüm. Cumhurbaşkanımız ,şehir hastaneleri için 350, 400 döneümden aşağıya yapmayın diyor. Orası baz alınarak proje ihalesine çıkıldı.. O hastanenin de kazmasının vurulup, temelinin atıldığını bu yıl içinde göreceğiz.











bottom of page