top of page

Virüs Patlaması Yaşıyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı son açıklamada Türkiye genelinde artan pozitif vaka sayısı, Sakarya’ya da yansıdı. Adapazarı, Serdivan ve Erenler’in yanı sıra Arifiye ve Taraklı’da da koronavirüs patlaması yaşandı…


ARTIŞ SÜRÜYOR!

Koronavirüs salgını başlarında yayılımın nüfusa oranla en fazla olduğu 5 ilden biri olan Sakarya, alınan hıfzıssıhha kararları sonrasında koronavirüs ile mücadelede ciddi yol kat etmişti. Geçtiğimiz günlerde çeşitli ilçelerdeki fabrikalarda koronavirüs vakalarının arka arkaya çıkmasının ardından yeniden tehlikeli bir noktaya gelen Sakarya’da; artışın en yoğun yaşandığı Adapazarı, Serdivan ve Erenler’in yanı sıra Arifiye ve Taraklı’da da yoğun artışın başladığı öğrenildi. Yetkililerin tedbir kurallarına uyun çağrısına aldırış etmeyen vatandaşlar nedeniyle günde bin 200 civarında test yapılan Sakarya’da ortalama olarak 120 pozitif vakanın olduğu öğrenildi.


İŞTE TOPLAM VEFAT SAYISI!

Sakarya’da bugüne kadar koronavirüs tanısı konularak tedavi altına alınan 150’den fazla kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken karantina altına alınan çok sayıda vatandaşın hastalığı atlattığı öğrenildi. Öte yandan şehirde daha önce koronavirüs tanısı konulan ve tedavi sonrası sağlığına kavuşan çok sayıda kişide yeniden koronavirüse rastlandığı öğrenildi. Koronavirüs’ün arttığı yerlerde ise Adapazarı İlçesinde Ozanlar Mahallesi, Şeker Mahalle, Çukurahmediye Mahallesi ve Yağcılar Mahallesi; Serdivan İlçesinde İstiklal Mahallesi, Arabacıalanı Mahallesi, Beşköprü Mahallesi ve Yazlık Mahallesi; Erenler İlçesi’nde Tabakhane Mahallesi ve Erenler Mahallesi; Arifiye İlçesi’nde Arifbey Mahallesi ve son olarak Taraklı İlçesi Hacımurat Mahallesi olarak belirlendi.


NE YAPILMALI?

Koronavirüs salgınıyla mücadelede en önemli önlem, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uymak. Maske takarak, kapalı alanlarda uzun süre kalmayarak ve gerekmedikçe topluluk içerisine çıkmayarak salgınla savaşabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen önlemler dışında Sakarya Valiliği tarafından alınan il hıfzıssıhha kurulu kararlarına uyarak hastalığı ve salgını alt etmek mümkün. Tüm önlemlere rağmen belirti gösteren vatandaşların ise en kısa sürede kimseye temas etmeden bir sağlık kuruluşuna başvurması, eğer kendi başına başvuruda başka birine temas etme durumu söz konusu olacak ise 112’yi arayarak yardım istemesi gerekli.





bottom of page