top of page

'Virüs' açıklaması. Cezaevlerinde herhangi bir vaka yok

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun bazı basın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada ilimizdeki koronavirüsle ilgili ceza infaz kurumlarında herhangi bir vaka olmadığı belirtildi.


Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun Hendek Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan, bir hükümlünün, Coronavirüs şüphesiyle, Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesine kaldırıldığına dair yer alan habere ilişkin olarak, açıklamada bulundu.

Dursun yaptığı açıklamada: "Hendek Açık Ceza İnfaz Kurumundan, herhangi bir hükümlü coronavirüs şüphesiyle, Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edilmemiştir” ifadelerini kullandı.


Dursun hükümlü ile ilgili olarak verdiği bilgide, “Basında bahsi geçenin, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan, S.İ. isimli şahıs olduğu meme kanseri rahatsızlığı sebebiyle, tedavi gördüğü Sakarya Üniversitesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Korucuk Kampüsü, Onkoloji Polikliniğine nakledildiği, aynı gün ileri tetkiklerin yapılması için Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edildiği, yapılan tetkikler neticesinde, hükümlünün mevcut sağlık durumu da gözönünde bulundurularak, durumun hassassiyetine binaen Sakarya Üniversitesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Merkez Kampüsünde gözetim altına alınmış olup, tedavisine devam edilmektedir” dedi.

Dursun, “İlimiz sınırları dahilinde, bu süreç boyunca, Ceza İnfaz Kurumlarımızda, herhangi bir coronavirüs vakası tespit edilmemiştir. Ceza İnfaz Kurumlarımızda gerekli tedbirler en üst seviyede alınmış ve süreç tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir” diyerek açıklamasını tamamladı.



bottom of page