top of page

Ve Covit 19 bizim evede geldi

Aslında çok dikkat ederdi.


Ama bir anlık boşluğu onu da Korona illeti ile tanıştırdı.


22 yıllık yol arkadaşım eşim..


Pazar akşamı sessiz keyifsiz di.


Ardından üşüme nöbeti.


Pazartesi sabahına kadar ateşi yükseldi indi.


Sonrasında ; Covit 19 testi ve tomografi.

Sonuç Covit 19 Pozitif..

Pazartesi öğlen itibarıyla bir semptom yok.Tomografi bulguları normaldi.


Ve hep adını duyduğumuz ama yakınen karşılaşmadığımız Korona ailemize kadar girmişti. Bende herhangi bir belirti yoktu. Hemen test yaptırdım. Testle de yetinmeyip kan tetikleri. Açıkçası ; sonucun pozitif geleceğini düşünüyordum. Ancak öyle olmadı. Benim sonuç negatif laboratuvar değerleri de normaldi. Sağlık Bakanlığı’ndan aradılar. İlaçlarını getirdiler. İnsanın başında bir devletinin olması gibisi var mı?


Allah devlete zeval vermesin diye boşuna dememişiler. En kötüsü o İstanbul’da ben Adapazarı’nda. Kalbimin yarısı 200 km uzakta 10 günlük Karantina süreci. Yarısı bitti. Allah’a şükür eşimde herhangi bir semptom yok. Ancak ; bir şey yapamanın çaresizliği ve Covit 19’un bilinmeyenleri ürkütüyor beni. Gördüğüm vakalar inanılmaz artmış. Üstelik daha kış bile gelmedi. Bunun üstüne infaluanza vakalarını da koyun. İnsanlar hala umursamaz. Maskeden geçtim sosyal mesafe hak getire.


Hala sarılarak selamlaşmalar. Oysa ; yaşayarak gördüm. Bir anlık dikkatsizlik bu hastalığı en sevdiğinize kadar taşıyor. Ve üstelik kim de nasıl tahribat yapacak bilinmeyen bir virüs bu. Ulaşım araçları hala evlere şenlik.. Bu şartlar altında, bu umursamazlıkla korkum çok zor bir kış bizi bekliyor


Allah yardımcımız olsun..


Raif Ugan yazdı..





bottom of page