top of page

Vali Nayır 50 bin kişi başvurdu

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, salgın nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlara ödenen bin liralık yardımlardan kaç Sakaryalının faydalandığını açıkladı. 3. faz başvurularda son durum ne? Kaç Sakaryalı başvuru yaptı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen pandemi sosyal yardımları ile ilgili verileri paylaştı.

1.fazda kaç Sakaryalı destek aldı?

Devlet tarafından düzenli yardım alan kişilerin yer aldığı 1. Faz pandemi yardım ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Nayir, ilimizde şuana kadar 18 bin aileye bin lira ödemesinin yapıldığını belirtti.

2. fazda kaç Sakaryalı destek aldı?

Düzenli yardım grubuna dahil olmayan ancak yılın belirli dönemlerinde dosyası açılmış, devlet tarafından yardım edilen kişilerin yer aldığı 2. Faz ödemelerinde ise yardım yapılan aile sayısı 15 bin 287.

Bakanlık liste gönderdi

Bunun dışında bakanlık tarafından 8 bin 300 kişilik bir listenin kendilerine gönderildiğini ifade eden Nayir, “Listede olan isimler sosyal yardımlaşma vakıflarınca incelendi ve yardım almaya uygun görülen 3 bin civarı aile bu yardımdan faydalandı” dedi.


50 bin kişi başvurdu

Son olarak başlatılan 3. Faz ödemeleri ile ilgili de bilgi veren Nayir, “Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor ve günlük olarak sisteme giriliyor. Bu kapsamda 50 bin kişi başvuru yaptı. 16 bin aile incelendi ve 5 bin ailenin yardım alması uygun görüldü. Bu süreçte aile içinde memur veya işçi varsa, yani bir gelir varsa başvuru sahibi eleniyor. Bu faz 3 önü açık bir süreç ve değerlendirmeler devam edecek” dedi.



bottom of page