top of page

Vali Kaldırım Müjdeyi verdi

Dünya’nın sayılı doğal güzellikleri arasında yer alan Karasu ve Kaynarca arasında kalan Acarlar Longozu Dünyadaki 5 longozdan biri. Bölge özellikle bahar aylarında eşsiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Turizm bakımından da büyük potansiyel taşıyan Acarlar Longozunda bugünlerde güzel gelişmeler yaşanıyor.

Sakarya Valliğine geldiği günden bu yana özellikle doğal güzelliklerin turizme kazanırılması anlamında çalışmalar içinde olan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Acarlar Longozu’muz dünya turizminin gözbebeği olacak” diyerek sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile longoz için planlanan 12 milyon liralık projenin başladığını duyurdu.


Proje hakkında da ilk açıklamaları yapan Vali Kaldırım, Acarlar Longozu içerisinde karşılama ve ziyaretçi merkezi, iskele, otantik pazar, kafe, sergi ve tabiat eğitim merkezi, yürüyüş parkuru ile gözlem kulesinin bulunacağını belirtti.


650 metrelik mevcut yürüyüş parkurunun 2 bin 100 metreye çıkartılacağı projenin tam kapasite hizmet verebilir hale getirilmesi için ise çalışmaların yaklaşık 450 gün süreceği ifade edildi.




bottom of page