top of page

Vali Kaldırım’ın Sakarya’ya atanması Elazığlıları çok üzdü.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararname ile 41 ilin valisi değişmişti.


Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanırken ; Elazığ valisi Çetin Oktay Kaldırım Sakarya valisi olarak atanmıştı.


Elazığ’da çok sevilen Vali Kaldırım’ın Sakarya Valisi olarak atanması Elazığ‘da üzüntü ile karşılanırken şehrln haber portallarından Elazıg fırat’ta yayınlanan bir haber de şu ifadelere yer verildi.

.....


24 Ocak Depreminde kentimizin en yetkili isimi Vali Çetin Oktay Kaldırım da hep sahadaydı. Ankara’dan ilimize gelen; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de süreç boyunca uyumlu çalışarak, Bakanlara; kentimizin sorunlarını aktardı ve bunların ne şekilde çözülebileceğine dair sistemli bilgi akışı da sağladı.


VALİ KALDIRIM, GÖREV SÜRESİ BOYUNCA KENTİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİ


Kentimize 2017 yılında gelen Vali Kaldırım, kentimizin tanıtımına da yatırımına da ciddi katkı sundu. Özellikle vatandaşlarımız böylesi sancılı süreçlerden geçerken onların her daim yanında olarak, devletin sıcak elini de vatandaşlarımızın üzerinden eksik etmedi. İnsanlarımızın gönlünde de son derece güzel bir yer edindi. Vali Kaldırım görevini icra ettiği süre zarfında;  kentimizin nerdeyse bütün sorunlarına da bu kentin neye ihtiyacı olduğunu da öğrenerek bu sorunların çözümü ile ilgili de sistemli çalışmalar ortaya koydu.


KENT OLARAK HEM RUHSAL HEM DE MADDİ YIKIMLAR YAŞIYORUZ!***


Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi henüz kentimizin 24 Ocak Depreminin açtığı yaralar sarılmadı. Bu yaralarımız henüz kabuk bağlamadan bir de koronavirüs pandemisi ile mücadele ederken bulduk kendimizi; hem ruhsal olarak hem de maddi olarak kent olarak ciddi bir yıkım yaşadık.


VALİ KALDIRIM’A BAŞARILARI BÜYÜKŞEHİR VALİLİĞİ GETİRDİ AMA…


Biz bu yıkımları yaşarken bu yıkımlardan daha az zarar görmemiz için de kentimizin en yetkili ismi Vali Kaldırım da üzerine düşeni layığı ile yaptı. Kış aylarında böylesi bir felâketi yaşadığımız için kısa sürede binlerce evsiz kalan insanlarımız için kentimizde konteyner kentler ivedilikle tamamlandı. Ama henüz  temelleri atılan konutlarımız teslim aşamasına gelmediği için; kentimizin yeni ve sağlıklı yapı stoğuna olan ihtiyacı söz konusu. Vali Kaldırım’ın kentimizde başarılı işlere imza atması kendisine büyükşehir Valilği görevi ile taçlandırılmasında şüphesiz etkili bir rol oynadı.


KORONAVİRÜS PANDEMİSİNİN İLK FAZINDA İLİMİZ BAŞARISI İLE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ


Özetle zor süreçlerden geçmemize rağmen koronavirüs pandemesinin özellikle birinci fazında Türkiye genelinde örnek gösterilen bir il olduk. Özellikle komşu illerimizde vaka sayıları tırmanışa geçmişken bile ilimiz genelinde hayata geçirilen etkili tedbirlerle koronavirüs pandemisinin de son derece başarılı yönetildiğini belirtmemiz yanlış olmayacaktır. Etkili tedbirlerin alınmasında da alınan bu kararların uygulamaya konulmasında da Vali Kaldırım’ın en büyük rolü üstlendiğini hatırlatmakta da fayda var.


GAKGOLAR: KENT OLARAK YARALI BERELİYKEN BU ATAMA NEREDEN ÇIKTI?***


Gerek kentimizi gerekse de insanlarımızı bu denli iyi tanıyan başarılı bir bürokratın kentimiz tam ayağa kalkmadan başka bir yere gönderilecek olması haliyle gakgolar diyarını üzdü. Gakgolar her daim devletinin ve milletinin yanındayken; henüz kent olarak yaralı bereliyken nasıl olur da kenti bilen bir bürokratları başka şehre atanır? Gakgolar,  haliyle şimdi sırası mıydı bu atamanın? Demekteler. 


KAYGILARINA RAĞMEN GAKGOLAR, YİNE DE DEVLET ADABINI ELDEN BIRAKMIYOR!***


Gakgolar, yeni gelecek Vali Erkaya Yırık’ın da kentimizde başarılı işlere imza atacaklarına inansalar da onun da kentimizi de insanımızı da tanımak için belirli bir zamana ihtiyacı olduğunun farkındalar. Bundan dolayı da kentimizin yaraları sarılmadan böylesi bir atamanın acelesinin ne olduğunu düşünmeden de edemiyorlar. Ama yine de devlet adabını bilen insanlarımız; giden Valimiz Kaldırım’a yolun açık olsun derken, yeni gelen Valimiz Yırık’a da İnşallah Elazığ’ımıza bir şans olursun demekteler.


GAKGOLAR, SİYASİLERİMİZİN SEYİRCİ FORMUNDA OLMASINA TEPKİLİ!***


Gakgolar, devlet adabını bilirken; kentimiz siyasilerinin ilimizden giden başarılı bürokratların kentimizden gidişine seyirci kalmasına da bir hayli tepkili. Malatya depremden bizden daha az zarar görmesine rağmen onların mevcut Valilerinin görevlerini sürdürürken, kentimizi bilen hem de başarılı bir bürokratın atamasının neden siyasilerimiz tarafından durdurulmadığını da sorgulayarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da verdiği atama kararını yeniden gözden geçirmesini de talep etmekteler.


GAKGOLAR, SOSYAL MEDYADAN DA İSTEKLERİNİ DİLLENDİREBİLİR!***


Vali Kaldırım’ın Elazığ dışında görevlendirilmesi gakgoları fazlası ile üzmüştü. Birçok vatandaşımız da Vali Kaldırım’ın kendileri için özel olduğunu ve ilimizden gitmesini istemediklerini ifade etmişti. Gakgoların isteği yetkililerce duyulur mu? Bilemesek te gakgoların sosyal medya aracılığı ile yeni bir kamuoyu oluşturacağını önümüzdeki günlerde görebiliriz.



bottom of page