top of page

Başkan İshak Sarı ile dobra dobra

 Sanırım son haftalarda adından en çok söz ettiren isim Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı.Özellikle  geçmiş dönemde yerel basına faturalı ve faturasız  ciddi rakamların ödendiğini açıklamasıyla bir anda ilgi odağı oldu. Hatta bu konuda bir çok medya kuruluşu; Başkan Sarı’dan kimin ne kadar ödeme aldığını açıklamasını istediği yazılar yayınladı.


  İlk sorum; ‘’ Bu kuruluşları kamuoyu ile paylaşıp paylaşmayacağı oldu’’


  Cevabı netti ;


‘’ Ben bu konuda söyleyeceklerimi söyledim.Ayırca yeni bir şey söylemenin kamuya bir tarafı yok.Anlaşılır bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum’’


    Başkan Sarı ; göreve geldiği günden bu yana en önemli hedefinin Karasu Belediyesinde mali disiplini sağlamak olduğunu ifade ederek şöyle  devam etti.


‘’ Bir konuyu net olarak ifade edeyim.Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve Karasulu hemşehrilerimizin teveccühü ile Karasu Belediye Başkanı seçildikleri sonra ilk Hedefimiz Belediyenin bozulmuş mali yapısını düzeltmekti. Çünkü ; belediye olarak ekonomik olarak önünüzü göremiyorsak; hizmet anlamında da sorun yaşanıyor.Aslında bu konu bir o kadar zor bir o kadar da kolay. Yapman gereken belli. Belediyeyi tıpkı kendi işletmen gibi; her kuruşuna sahip çıkacak şekilde yönetmek..Bizde göreve geldiğimizden bu yana bunu yapmaya çalışıyoruz.Önce belediyenin piyasaya olan borçları; sonra fazla istihdam tüm bunların planlamasını yaptık.Ödemeler dengesini oturtmaya çalıştık.Bunları yaparken de hep muhatapları ile konuşarak anlaşarak çözüm yolları aradık.Bir yandan da Ankara nezdinde görüşmelerde bulunduk.Dediğim gibi mali disiplin olmazsa olmazımız .Birde tim bu çalışmalar yapılırken biliyorsunuz pandomim dönemi denk geldi.İlçemiz özellikle inşaat anlamında çok dinamik bir yer.Bu süreç onları fa etkiledi.Ancak normalleşme sürecinin başlaması; konut kredi faizlerinin düşmesiyle inşaat sektöründe de canlanma oldu. Şeffaf bir çalışmayla, herkesin hak ettiğini vererek ilçemizi yaşam standartlarının en üst seviyelerine çıkartmaya kararlıyız..

    Başkan Sarı’ya geçtiğimiz aylarda çok konuşulan; Cuma namazında  kendilerine özel halı serilmesi konusunu soruyorum.Şöyle anlatılıyor..


 Açıkçası konu nasıl buralara gitti bende anlamadım.Çünkü ; tamamen spontane gelişen bir konu.Beni bilen bilir; beni bırakın  Cumhurbaşkanınız; Genel Başkanımızın bizlere hep söylediği bir şey var ;’’Tevazu’’biz böyle insanlarız.Bunu anlatırken bile hicap duyuyorum.Biz oraya  namazdan yarım saat önce falan gitmiştik.Kendi seccadelerinizde yanınızdaydı.Ama o esnada  yanında seccade olmayanlar oradaki seccadeleri kulkandılar, sonra da oraya bir halı konulup bizde orada namazınızı kıldık; yani bize özel bir şey değildi .Ama konu bağlamından koparıldı.


   Başkan Sarı’ya bir önceki dönem ile ilgili eleştirlerin olduğunu ancak o dönemin de AK Patti dönemi olduğu ile ilgili yapılan eleştirileri soruyorum cevaplıyor 


Ben Partimiz kurulduğundan beri AK Partiliyim ve  Allah ömür verdikçe bu kimliğimizden asla vazgeçmeyeceğim. Partimde 7 yıl onurumla hiçbir şaibeye bulaşmadan ilçe başkanlığı görevi yürüttüm. İlişkileri ve ilçemdeki geçmiş dönemin belediye kanadındaki siyasi yaşanmışlıklarını yakinen bildiğimden bizden önceki dönemin AK Partili olduğu söylemi kesinlikle yanlıştır. Biz önümüze bakıyoruz.Bundan sonra Karasu için ne yapabiliriz ona bakıyoruz. Ama şunu ifade edeyim ben dün ne diyorsam yada ne dediysem bugün farklı bir şey söylemiyorum. Ancak unutulmamalıdır ki ;bir önceki dönem belediye Başkanı  31 Mart 2019 seçimlerinden önce başka bir partiye geçmiş   başka bir partiden aday olmuştur. 

  Son olarak ; Karasu ile ilgili hedeflerini soruyorum; anlatıyor 

   Çok çalışacağız. En önemli düsturumuz Karasu’lu hemşehrilerimizin de isteklerini arzularını beklentilerini  gözeten bir yapıda projelerine yön vermek Karasu çok güzel bir ilçemiz.Yapılacak çok iş var.Hemşehrilerimize layık olmak Aslıhda hayata geçirmeyi planladığınız projeler vardı ,sahil yolu projemizi . Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz araç – yaya – bisiklet yolu projemiz .Bu projeler pandemi sürecinden etkilendi. İlçe genelinde asfalt öncesi zemin düzenleme çalışmalarını başlattık.

Hedefimiz belli , Karasu’yu güzelleştirmek için var gücümüzle çalışacağız ‘’

Raif Ugan yazdı..









bottom of page