top of page

Türk Milletinin kahramanlık destanı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Şanlı Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve tarihin altın sayfalarındaki yerini alan bu zafer, Türk Milleti’nin büyük Atatürk önderliğinde yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir.  26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan bu kurtuluş mücadelesinin adı olan Başkomutanlık Meydan muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, atalarımız özgür ve bağımsız yaşama arzusuyla; düşmana geçit vermemiş ve vatan toprağına düşmüştür.  Büyük zaferle, bu toprakların Türk yurdu olduğunu perçinlenmiş, aziz milletimizin kaderi ve geleceği aydınlanmıştır. Unutulmamalıdır ki; Büyük Taarruz ’un ilham kaynağı Malazgirt Zaferi’nin ruh kökünde saklıdır.


‘’BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE KARARLILIĞINI SÜRDÜRECEKTİR’’

Aziz Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.


‘’COŞKUYLA DEVAM EDECEK’’

Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yılı vesilesiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Ayrıca Milli Bayramlarımızı COVİD-19 tehlikesi bittiğinde, geçtiğimiz yıl kutladığımız gibi coşkuyla ve heyecanla kutlamaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyorum.



bottom of page