top of page

Tatangalar'dan Bünyamin Bezci Tepkisi

Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi ve SAÜ Diaspora Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Bezci, 2017 yılının Kasım ayında Twitter hesabından 'Sakarya kimliği' ile ilgili yaptığı, Sakarya Kent Konseyine seçildikten sonra yeniden gündeme gelmişti.


Sakaryaspor taraftar gurubu Tatangalar yazılı bir açıklama yaparak Bezci’nin konseyde olması yanlışından dönülmesini istediler.


Öncelikle Sakarya Kent Konseyi’nin kurulmasından dolayı öncülük eden herkese teşekkür ettiğimizi belirtmek isteriz.

LAKİN!

Üye listesine baktığımızda Sakarya Üniversitesi'nde görevli "prof. dr(!) bünyamin bezci'nin" adını görmek bütün şehrin midesini bulandırmaktadır.

Yerel basınımızda yer aldığı gibi zamanında şehrimiz hakkında alaycı ifadeler savuran ve hayatı boyunca hep uç düşüncelerde olup, sosyal medya aktivistliğinden öteye geçemeyen bu şahsın, konseyde ne gibi bir yarar sağlayacağı merak konusudur.

Aylak bakkal misali saracak bir şey bulamayınca, kaçıncı ligde olduğunu dahi bilmeyip, ‘bir üçüncü lig takımı’ diye küçümsediğiniz Sakaryaspor sevdalılarının ‘varlığı’ sizin terazinizin göremeyeceği boyuttadır.

Biz bu şehir için yeri geldi kardeşlerimizi toprağa gömdük, üzerimize yıkılsa dahi terk etmedik. Hiç kimse türlü acılarla sınanmış ve içerisinde birçok önemli vatan evladı yetiştirmiş Sakarya'ya dil uzatıp da koltuklara yayılamaz!

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan’dan bu yanlıştan bir an önce dönmelerini istiyoruz.

Sayın "bezci";

Pelikandan büyük Bizon var. Ondan da büyük Allah var.

Saygılarımızla…



bottom of page