top of page

Sema Balaban'dan Kadınlar Günü Mesajı

Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Sema Balaba 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Vesilesi ile Bir Mesaj Yayınladı.


Başkan Balaban Mesajında şu ifadelere yer verdi; "Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Kadınlarımız her daim hak ettikleri konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almışlardır. Eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla Türk Milleti'nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır.Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz.


Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır.Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.


Kadın haklarının evrensel, bölünmez, vazgeçilmez, ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul eden vizyon genişliğinin yanı sıra; kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağı kuşkusuzdur. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum.


Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Şanlı tarihimiz; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı isimleriyle özdeşleşen, bizlere bugünlerimizi sağlayan, vatan savunmasının unutulmaz kadın kahramanları ile doludur.Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın şiddete ve ayrımcılığa maruz kalmadan , sosyal hayatın tüm evrelerinde güçlü ve etkin oldukları bir toplumsal yapı dileyerek tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.






bottom of page