top of page

Sakarya ve Semerkant kardeş şehir oluyor

Bir dizi ziyaret ve görüşme için Özbekistan'a giden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Sakarya ile Özbekistan'ın Semerkant kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalanacağını açıkladı.Başkan Yüce kardeş şehir anlaşması imza töreni için gittiği Özbekistan'da biz dizi ziyaret ve görüşme yaptı.4

Başkan Yüce ; '' İnşallah bugünkü buluşmamız önümüzdeki süreçte kardeşlik bağlarımızın güçlenmesini sağlayacaktır. Ata yurdu topraklarımızı ve kardeşlerimizi özlüyor, her daim birlikte ne yapabileceğimizin derdini taşıyoruz. Anlaşmaları' doğrultusunda iki şehir arasında ebedi dostluk, kardeşlik ve iş birliğini geliştirme yolunu açmış olacağız. Türk dünyamızın değerli temsilcileri ve halkları Sakarya'da ayrı bir yere sahiptir. Sakarya hepimizin evidir." dedi.


Öte yandan Başkan Yüce Özbekistan ziyaretinde Avrasya İnşaat Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Üniversiteleri Festivali kapsamında Taşkent'te Sakarya'nın şehircilik anlayışını ve sosyal hayatı ile ilgili bir sunum yaptı. Sakarya'nın 2021 Türk Dünyası Kültür Başkentliği için neden en uygun aday olduğu konusuna da bilgiler verdi.

bottom of page