top of page

Sakarya’da ‘Koronavirüs Tedbirleri Denetimi’

Türkiye genelinde gerçekleştirilen koronavirüs tedbirleri denetiminin Sakarya’daki uygulamasına İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’de katıldı. Taksi durağı, AVM, kafe ve Tuncay Şanlı’ya ait 17 Otel’e uğrayarak denetimde bulunan Bakan Yardımcısı İnce, “Yurt dışında ciddi bir artış söz konusu ve bunun etkisi bize gelecektir” dedi.

EŞ ZAMANLI DENETİM

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Koronavirüs Tedbirleri Denetimi’ kapsamında Sakarya Valiliği tarafından il genelinde polis, jandarma, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ile İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamaya İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’de katıldı. Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Aziz Öğütlü ve çok sayıda görevlinin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde Serdivan İlçesinde bulunan bir taksi durağından başlandı.


TUNCAY ŞANLI’YA AİT 17 OTEL’E UĞRAYARAK DENETİM YAPTI

Bakan Yardımcısı İnce, ziyaret ettiği taksi durağında sürücülerle görüştükten sonra araçları da kontrol etti. Daha sonra bir alışveriş merkezine giren ve buradaki mağazaları gezen Bakan Yardımcısı İnce ve beraberindeki heyet, ardından kafe ve eski Milli Futbolcu Tuncay Şanlı’ya ait 17 Otel’e uğrayarak denetim yaptı. Denetim çıkışı kısa bir açıklama yapan Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Bugün Sakarya ilimizdeyiz. Tüm yurtta koronavirüs tedbirlerinin yerinde uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için sahadayız. Tüm alanlarda bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Amacımız tamamen rehberlik etmek ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bu konudaki algıyı daha üst seviyeye çıkartmak. Sizlerin de bildiği üzere; özellikle yurt dışında ciddi bir artış söz konusu ve bunun etkisi bize de gelecektir. Bizlerde aldığımız tedbirlerle bunu en alt seviyeye getirerek sıfırlamak gayretindeyiz. Tüm ekiplerimizle sahadayız. Bugün 275 ekip ve 3 bin 150 personeller bu denetimler gerçekleşiyor. Normalde her gün denetim var ama bugüne özel bir algı oluşturmak istedik. Maske, temizlik ve hijyen kurallarına uyarsak biz bu işi başarabiliriz diye ümit ediyoruz. Sakarya’da ise alınan tedbirlere en üst düzeyde riayet edildiğini görüyoruz. Daha önceki günlerde rakamsal olarak daha üst düzeylerdeyken şuanda sayı aşağılara inmiş durumda ve bizde bunu koruyarak sıfıra indirmek istiyoruz. Kurallara riayet eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, diğer vatandaşlarımıza da sizler vasıtasıyla buradan çağrıda bulunuyoruz” dedi.






bottom of page