top of page

Rezerve iptal , diş hastahanesi onayda !

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya'nın İnternet Televizyonu Sakarya 'dan Taraf'tan Sümeyye Umut'a kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Kılıç kentsel dönüşümün Erenler Belediyesi için önemli bir yer edindiğini belirterek ; çalışmaların sistematik ve hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak konuşmalarına şu şekilde devam etti .


"2013 yılında Erenler de bir kentsel dönüşüm uygulanmaya başlandı . Riskli ve rezerve alanı olarak iki etapta uygulanması kararlaştırıldı . Burada rezerve alanının iptali ile ilgili bir gündemimiz var .Şimdi bir yerde kentsel dönüşüm yapılabilmesi için o yerdeki alanın 3 te 2 sinin anlaşmaya varılması gerekir . Bizim rezerve alanında daha önceden 35 bin m2 ile anlaşmaya varılmış , geri kalan 17 bin m2 için de 16 tane daire takas edilmiş. Rezerve alanının uygulamaya geçilmesi için 120 bin m2 ile anlaşmamız gerekiyordu fakat anlaşmaya varılamadı ve rezerve alanının iptaline karar verildi .


Geri kalan riskli alan için çalışmalarımız devam ediyor .Vatandaşlarımız ve meclis üyelerimizle bir toplantı yaptık . Eğer uygun görürlerse tapuları kendilerine geri verebileceğimizi veyahut daire müstakil ise birinci alandan daire , ikinci etaptan dublex veya triplex verebileceğimizi söyledik . Çoğu olumlu olmakla beraber geri dönüşler için 15 şubat tarihine kadar bekleyeceğiz .Çünkü mevcut binaların olduğu bir alan olsaydı vazgeçtiğimiz takdirde sorun olacaktı fakat söz konusu alan boş ve rakamlar çok yüksek . Vatandaşlarımızın gecikse bile önünü açmış oluyoruz ve içleri daha rahat . Ayrıca bir kaç vatandaşımıza tapuları verildi bile .


Hazır konuya girmişken riskli alanımız var bu alanın içinde birinci etapta yapılmış 280 daire ve 2 de iş yeri var.Kentsel dönüşümle başkan yardımcımız Rahmi Şengül ilgileniyor bildiğiniz üzere .Sağolsun kendisi hiçbir detayı kaçırmadan her ayrıntısına kadar ilgileniyor ." dedi


Başkan Fevzi Kılıç sözlerine sözlerine şu şekilde devam etti .


" Projelerimizi uygulamadan evvel bakanlığın yetkili firmalarından destek almak , onlarla beraber hareket etmek zorundayız, biz bu aşamada kendilerine fikirlerimizi belirtiyoruz . Şu an ki bu kentsel dönüşüm ile ilgili gündemimiz bu, yavaş yavaş da olsa her gün bir mesafe aldığımızı görüyoruz . Bir de şu var bir konuyu çözmeye çalışırken yer sahibi vatandaşla görüşüyoruz, bakanlıklarımızla ve müteahhitlerle görüşüyoruz , daha önceden uygulanmış kentsel dönüşümlere bakıyoruz. Mevcut sorunu çözerken başka sorunlar çıkarmayalım."


Erenler ilçesine diş hastahanesi projesinin Sağlık Bakanlığı tarafından onay alındığını söyleyen Kılıç, başka bir hastahane olmadığı için diş hastahanesinin Erenler ilçesini daha canlı bir hale getireceğini yakın zamanda bununla ilgili çalışmaların da başlatılacağını söyledi.


Başkan Kılıç ,merak edilen SGK borcuna karşılık 16 dairenin SGK'ya verilmesi konusunda " 2004 ten beri taksitlendirilmiş bir borcumuz vardı . SGK yetkilileri bizlere gelip borca karşılık daire talebinde bulundular . Beğendikleri 16 daire için geldiler , yazışmalar yapıldı ve Meclisimizden ittifakla geçti . Bu şekilde bir çözüm yoluna gidilmesini uygun bulduk ." şeklinde konuştu .




bottom of page