top of page

Rektör Savaşan ; Bandrol uygulamasını bu sözlerle anlattı

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü alanı içerisinde, takip ve kontrollerin etkin şekilde yapılabilmesi amacıyla Araç Güvenlik Bandrolü uygulamasına başlamıştı.

Konu ile ilgili Sakaryadan Taraf’a yaptığı ziyarette bilgiler veren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Savaşan; Üniversiteyi şehirden koparmadan; ancak Üniversitenin güvenlik marjını da optimum seviyede tutmanın hedeflendiğini ifade etti.

_-Rektör Savaşan; bandrol uygulaması sayesinde Üniversiteye giriş çıkışların kontrol altına alınıp bir düzen geldiğini ifade ederek ; ‘’ Bunun birçok yararı oluyo.Öncelikle suça karşı caydırıcı bir önlem oluyor Aynı zamanda Üniversite içinde yaşanan Araç yoğunluğuda ciddi şekilde azalma oldu. Uygulama şehir ile Üniversitenin bağını koparmıyor. Aksine Üniversite de işi olan yada birini ziyarete gelenler; girişte Güvenliğe başvurduğunda ziyaretine geldiği kişi ile bağlantı kurulup yardımcı olunuyor.’’dedi.

Rektör Savaşan: Sakarya Üniversitesinden mezun olanmarın ise Öğrenci Kimlik belgesini ibraz etmeleri halinde uygulama dışında tutulacaklarını sözlerine ekledi.




bottom of page