top of page

Peki, Sakaryaspor da Şimdi Ne Olacak ?


Sakaryaspor da olağanüstü genel kurul tarihinin 13 Haziran Pazar günü. olarak açıklanmasının ardından gözler şimdi kimlerin aday olacağına çevrildi.


13 Haziran günü çoğunluk sağlanılamadığı taktirde, olağanüstü genel kurul 20 Haziran'da yapılacak .Peki ,kim aday olacak. İşte kulis bilgileri..


Cumhur Genç..

Sakaryaspor da önceki dönemde başkanlık yapan Cumhur Genç bir önceki olağanüstü kongre öncesi Sakaryaspor Başkan adaylığı için liste yapacağını açıklamıştı. Genç, o denemdeki açıklamalarında, yönetim kurulunun maddi sorunlar yaşamayacağını ve bütçelerinin hazır olduğunu söylemişti. Ancak, Pandemi nedeniyle kongre yapılamayınca, Genç bekleyişe geçti. Bu süreç boyunca ismi üzerinden Sakaryaspor'un yıpranmaması için Cumhur Genç, herhangi bir açıklamada bulunmadı ve gündemden uzak durmaya çalıştı. Genç'in 13 Haziran tarihindeki kongrede aday olup olmayacağı ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Ancak, Cumhur Genç'in yakın zamanda konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.


Hüdaverdi Bahadır


Sakaryaspor'da Başkan adaylığı için geçtiğimiz dönem ismi geçen isimlerden bir tanesi de Hüdaverdi Bahadır. Mevcut yönetimde Başkanvekili olarak görev yapan Hüdaverdi Bahadır, daha önce16 Nisan'da yapılması planlanan kongrede başkan adayı olmayacağını söylemişti. Bahadır, "Seçimde başkan adayı olmayacağım. Aslında bu konuda isteğim olduğunu herkes biliyor. Ancak ligin bitimine kısa bir süre kala yönetimimizin bu kararı sonrasında benim aday olmam doğru olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Bahadır'ın 13 Haziran tarihindeki kongrede nasıl bir yol haritası izleyeceği de merak konusu..


Uğur Akkuş.


İsmi en çok konuşulan başkan adayı idi.Pandemi sürecinde yapılmayan ilk kongrede kamuoyuna aday olmayacağı şeklinde açıklamada bulunmuş,16 Nisan tarihindeki kongre öncesi ise yeniden aday olacağı şeklinde haberler çıkmıştı. Hatta o süreçte Ugur Akkuş'un kurmayları şehirde çok sayıda isim ile görüşmelerde bulunmuştu. Akkuş kongrenin ertelenmesi sonrası yaptığı açıklamada,' 'Sezonun bitmesine 4 hafta kala böyle bir kongrenin yapılmasının mevcut yönetime, takıma ve Sakaryaspor’a zarar vereceğini düşünüyoruz.

Biz bu kongrenin sezonun bitiminden sonra yapılmasının daha uygun olduğu konusunda hemfikiriz. Bu süreçte Sakaryaspor’a ve mevcut yönetime her türlü desteği vermeye hazırız.

Maddi-manevi neye ihtiyaçları varsa Sakaryaspor’un yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.

Kongrenin de bu sezonun bitiminden sonra yapılmasının mevcut yönetim ve takım için daha hayırlı olacağına inanıyoruz. 'demişti.


Ancak, bu açıklamada da Uğur Akkuş olası bir Sakaryaspor kongresinde aday olup olmayacağı ile ilgili net ifadeler kullanmamıştı. Akkuş'un alınan yeni kongre kararı sonrası yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili kısa süre içinde kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.




bottom of page