top of page

Okullara verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Uzaktan eğitim süreci devam edecek. Her türlü senaryoya hazırız" dedi

Ankara'da saat 13.30'da başlayan ' eğitim' konulu  Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

EĞİTİME 30 NİSAN'A KADAR ARA VERİLDİ Okullara verilen aranın uzatıldığını açıklayan Ziya Selçuk, ''Televizyon yoluyla bir uzaktan eğitime başladık. Uzaktan eğitim kısmı dışında da telafi çalışmaları başayacak. Telafinin ne zaman nasıl olağı da Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda olacak. Eğitimde elbette kayıplar olacak.Biz her türlü senaryoya da hazırız. Önümüzdeki ara sürecini 30 Nisan tarihine kadar uzattık." dedi.

Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:

Çocukların ruhsal sağlığı da çok önemli, bizim televizyon yoluyla ulaşmaya çalıştığımız içeriklerde çalışmalarımız artacak. Bugünkü çalışmalardan dolayı bütün heyetlere teşekkür ederim. Gereken her türlü tedbirin alınacağını ifade etmek isterim.


ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN DURUMU Ücretli öğretmenler konusundaki mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda çok açık, bizim telafi eğitim olarak planladığımız bütün eğitim çalışmalarında derslerimizi ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Mevzuat ve teknik çalışmalar devam ediyor.





bottom of page