top of page

O vidanjörler bulundu

Bir süre önce Erenler İlçesi’nde bir kanalizasyon giderine boşalttığı kimyasal atık sonrası Adapazarı merkezi ve Karaman-Camili bölgesinde genizleri yakan bir kokuya neden olan Hendek’te ki bir firmaya ait 2 vidanjörün cuma günü yapılan bir operasyon ile yakalandığı, 2 şoför ve iş yeri sahibinin ise ifadelerinin alındığı ortaya çıktı.

GENİZ YAKAN O KOKU

Adapazarı genelinde geçtiğimiz hafta yaşanan olayda kırmızı bir kimyasal maddenin kanalizasyonlardan yayılarak önce Adapazarı merkezi daha sonrada Karaman’da bulunan arıtma tesislerine kadar bir çok bölgeye ulaştığı, kanalizasyonlardan yayılan kokunun ise genizleri yakacak düzeyde rahatsız edici olduğu ortaya çıkmıştı.

Okul tatil edilmişti

Yaşanan olayda yayılan koku nedeniyle kanalizasyon giderinden gelen koku nedeniyle bir çok öğrencisi istifra eden, baş ağrısı ve bulantı yaşayan özel bir okul ise eğitimine bir gün süre ile ara vermek zorunda kalmıştı. Yapılan inceleme ve kanalizasyonlardan alınan numuneler sonrasında kimyasal maddenin Erenler ilçesinde bir kanalizasyon giderinden yayıldığı belirlenmişti.

Hendek’te bir firma

SASKİ ve Polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği çalışma sayesinde o kimyasalların gece saatlerinde 2 ayrı vidanjör ile kanalizasyona boşaltıldığı incelenen kamera kayıtları ve görgü şahitlerinden alınan ifadeler sonrasında ortaya çıktı. Yapılan kamer takibi sonrasında kanalizasyona dökülen kimyasalları boşaltan vidanjörlerin Hendek’te faaliyet gösteren bir firmaya ait oldukları belirlendi.

Plakalar eşleşti

Cuma günü Sakarya Emniyeti tarafından Hendek’te bulunan o firmaya şok bir baskın yapılarak içerisinde kimyasal atık izleri bulunan ve kamera kayıtlarındaki plakalarla eşleşen 2 vidanjör o firmanın bahçesinde ele geçirildi. O tarihte vidanjörleri kullanan şoförler ve iş yeri sahibi ise ifadelerinin alınması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Valilik bizzat yönetiyor

Adapazarı genelinde büyük rahatsızlık veren ve özel bir okulun bir gün süre ile eğitiminin durmasına neden olay sonrasında vidanjörlerin bağlı olduğu firma ve yaşanılanlar hakkındaki yürütülen soruşturmayı Sakarya Valiliğinin bizzat yönettiği ortaya çıktı. SASKİ ise Adapazarı genelinde yayılan kimyasal maddenin tamamen yok olana kadar bütün kanalizasyonlarda tek tek temizlik çalışması yaptığını kaydetti.






bottom of page