top of page

Müdür Savaşçı'dan ziyaret

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı Camili Mahallesi’nde bulunan Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.


İl Milli Eğitim Müdürüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Bezci, Okul Müdürü Mithat Şahin ve beraberindekiler eşlik etti.


Okulun giriş katında bulunan Grafik Fotoğraf Alanı öğrencileri tarafından hazırlanan grafik desen dersi stilizasyon çalışmaları sergisini gezdi. Ardından özel eğitim sınıflarını gezerek öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Okulun yeni yapılan kütüphanesini gezen Savaşçı, kütüphanedeki kitap sayısının artırılarak öğrencilerin aktif olarak kullanmasını istedi.


Meslektaşlarıyla Buluştu


İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı ve beraberindekiler ardından öğretmenler odasına geçti. Meslektaşlarıyla buluşan Savaşçı, Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'in ve Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım'ın öğretmenlerimize selamlarını ileterek salgın hastalık döneminde tüm toplumun önemini kavradığı mesleki eğitimin üretimdeki gücünün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Üretimin her aşamasında özveriyle görev yapan tüm öğretmenlere, öğrencilere, okul yöneticilerine, ailelere, meslek liselerinin üretim atölyelerine her türlü desteği sağlayan kurum, kuruluş ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.


Grafik Fotoğraf Alanı atölyelerini gezdi


İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekiler atölye binalarına geçtiler. İlk olarak Grafik Fotoğraf Alanı’nı ziyaret eden Savaşçı, alan şefi Emine Özmat ve öğretmenler ile atölyeleri gezerek hem bilgi aldı hem de dersteki öğrenciler ile sohbet etti. Öğrencilerin çizimlerini izledikten sonra baskı atölyesine geçerek yapılan çalışmaları inceledi.









Ulusal Kısa Film Yarışması


Ardından Radyo Televizyon alanına geçen Savaşçı öğrencilerin çekmiş olduğu kısa filmlerin afişlerini inceledi. Radyo Televizyon alanı şefi Zeki Beyhan öğrencilerinin kısa filmlerde elde ettikleri başarıları anlattı. Sakarya'da alanında tek olan Radyo-Televizyon alanının başarılarını yakından takip ettiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü, alan şefinden kısa film yarışmaları hakkında bilgi alarak bu yıl Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ilimizde yapılması için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi. Ardından Radyo Televizyon alanı atölyelerini gezerek alınan ödülleri inceledi ve fotoğraf stüdyosunda fotoğraf çekimi yaptı. Alanın ihtiyacı olup olmadığını soran İl Milli Eğitim Müdürü’ne, alan şefi tarafından televizyon stüdyosuna ihtiyaç olduğu belirtildi.


Çekimler Öğrencilerden


Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı öğretmeni Hakan Genç ile alan atölyelerini gezen Savaşçı, son olarak da Bilişim Teknolojileri alanını ziyaret etti. Alan şefi İsa Karyağdı ve atölye şefi Fatih Yüksel tarafından bilgi alarak dersteki öğrenciler ile sohbet etti.


Ziyaret süresince video çekimleri radyo tv öğrencileri Miray Çetin, Pourya Faramoushi ve Ömür Egyar, fotoğraf çekimleri ise grafik fotoğraf alanı öğrencileri Simge Canpulat ve İbrahim Tuna Özkan tarafından yapıldı. Atölye binası önünde toplu fotoğraf çekimi ile yaklaşık 2 saat süren ziyaret sona erdi.


Haber: Miray Çetin (Radyo TV Alanı Öğrencisi)


Fotoğraflar: Simge Canpulat (Grafik Fotoğraf Alanı Öğrencisi)

İbrahim Tuna Özkan (Grafik Fotoğraf Alanı Öğrencisi)




bottom of page