top of page

Murat Sancak ilk kez BMC hakkında konuştu.

MT Grup Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Murat Sancak, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Sancak, ilk defa BMC hakkında konuştu ve sürecin başından bu yana belli grupların manipülasyonu ve algı ile işin doğrusunun anlatılmadığını ifade etti. İşte Murat Sancak'ın BMC hakkında açıklamaları.


''Her şey Kamuoyunun Gözünün Önünde Oldu.''

'' BMC o kadar değerli bir şirket ki, ancak maalesef şirket batırılmış, ve TMSF tarafından el konulmuş. Bir ülkenin savunma sanayisi ne kadar güçlü ise o ülkede o kadar güçlü oluyor. Biz bu düşünce ile Katarlı ortaklarımızla TMSF'nin açtığı ihaleye girdik. Şirketin yüzde 51' Türk ortakların, yüzde 49.5'u Katarlı ortaklarındı. Yönetim kurulunun 5'i Türk 3 yabancı ortaktı. Herkesin gözü önünde TMSF ilk ihaleyi 540 Milyona yaptı. O ihale için 11 şirket şartname aldı, ancak bizden başka katılan olmadı.


İlk ihale iptal olunca 2.ihale yapıldı ihaleye de yine sadece biz girdik. Dönemin TMSF başkanı, biz burası için 750 Milyon istiyoruz dedi. Biz onu da kabul etik. Hatta öyle ki, normalde şirketin borçlarını TMSF üstlenmeli idi. Çalışanlara ve bayilere 200 Milyon borç çıktı. Biz onu da ödedik.


Şimdi, elin Amerikalısı, Almanı Hollandalısı gelip Türkiye de iş yapınca sorun olmuyor. Âmâ Müslüman bir ülke Katarlılar gelince söylemediklerini bırakmadılar. Bu ülkeye yıllarca Arap sermeyesi girmesin diye politikalar ürettiler. Âmâ bir bakıyorsunuz, Arap sermayesi, Avrupa'da. Ben iddia ediyorum, Araplar Avrupa'daki paralarının yüzde 10'unu çekse o ekonomiler zora girer.


Biz Katarlılar ile ortak olmaktan çok mutlu idik. Çünkü, birbirimizi anlıyorduk. Onlarda yardımcı oluyordu, sıfır faizle kredi bile buldular Biz Bmc'yi belli bir noktaya getirdik. Ama,hep konuştular .BMC peşkeş çekildi ,Sancak'lar Milyarlarca dolar kazandı diye Bakın biz BMC'Yİ 120 milyon dolara başka bir şirkete devrettik. Biraz ticaretle uğraşanlar, o dönemde BMC için verdiğimiz yaklaşık 1 Milyonun bugünkü kurla Milyar dolarlara tekabül ettiğini bilir. Hani ,diyorlar ya Sancaklara peşkeş çekildi .Biz o parayı o dönem inşaata yatırsak milyar dolarlar ederdi.

Am asla pişman değiliz, biz o yatırımı ülkemizin Savunma Sanayisi için yaptık..



bottom of page