top of page

MHP'den Depreme Hazırlık Master Planı önergesi

Adapazarı belediyesi Ocak ayı meclis ayı toplantısında gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi İnşaat Mühendisi Kayhan Alver, olası bir depremle alakalı Adapazarı ilçesinde Depreme Hazırlık Master Planı yapılması gerektiğini önerisini sundu.

Belediye bünyesinde kurulacak ve içinde belediye teknik personellerinin, İnşaat, Jeoloji ve Mimarlar odasının ve Sakarya Üniversitesi’nden yetkililerin oluşturacağı hazırlık kurulu ile böyle bir master planı yapılarak devletimizin üst kademelerinden Adapazarı’nın olası bir depremde enkaz altında kalmaması için destek istenip olumlu yanıt alınabileceğini ifade eden MHP meclis üyesinin konuşmasının tamamı şöyle;

Sayın başkan, değerli meclis üyeleri 24 Ocak Cuma akşamı Elazığ’da yaşanan deprem ve ilçemizde yaşanacak olası deprem felaketleri hakkında görüşlerimizi iletmek içinMilliyetçi Hareket Partisi gurubu adına söz almış bulunuyorum.

Öncelikle Elazığ’da yaşanan felakette yaşamını yitirmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş salığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.



Kara kış günü evinden barkından ayrılmak durumunda kalmış tüm depremzede vatandaşlarımıza Allah yardım etsin diyor, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her daim elimizden gelen yardım ve desteği kendilerine ileteceğimizi belirtmek istiyorum.

Cuma akşamı Elazığ sallandı haberi ulaşınca, eminim ki bütün Adapazarlı hemşerilerimizin yüreğini bir korku kaplamıştır.

Yaşananların boyutunu anlamak için haberleri açtığımızda, devletimiz ve imkanı olan vatandaşlarımızın kısa sürede olay yerine ulaşarak, enkaz altındaki vatandaşlara yardım elinin uzatıldığını görmek, bir nebze olsun içimize su serpti.

Saatler geçse de çalışmalarına ara vermeden devam eden ekiplerin gayretleriyle birçok vatandaşımız enkaz altından sağ salim çıkarıldı.

Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Türk milleti yıldırım gibi bir yardım seferberliği başlattı.

Kara kış günü çocuklar üşümesin, yaşlılar hasta olmasın, aç açıkta kimse kalmasın diye bütün bir ülke el ele verdi.İlgili bakanlıklarımız bir an olsun deprem bölgesinden ayrılmadı.



bottom of page