top of page

Melen Botanik Vadisi Türkiye'de bir ilk

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi projesini hayata geçirdi. Botanik Vadisi’nde Melen Botanik Vadisi’nde yetiştirilen bitkilerin kullanımına ilişkin Martin Bauer firması ile Fidan A.Ş. arasında protokol imzalanmıştı.


Alman Martin Bauer Şirketi 1890 yılında kurulmuş. 700 Milyon Euro’luk bir cirosu olan Martin Bauer Grubu, bitki ve meyve çayları üretiminde ile dünya lideri konumunda. Grup, çaylarının yanı sıra ilaç sektörüne yönelik bitki özü de üretiyor.


2004 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Martin Bauer, 2006 yılında Torbalı’daki tesislerinde bitki çaylarını işlemeye başlamış..Şimdi, Başkan Ekrem Yüce'nin en önemsediği projelerden biri olan Melen Botanik Vadisi’nde yetiştirilen bitkilerin kullanımı firmada.


Martin Bauer Genel Müdürü Akın Palazoğlu yıllardır sektörde olan bir isim.Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Melen Botanik Vadisi Projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu 4 bin dekar alanda dikimleri gerçekleştirilen biberiye, lavanta ve ıhlamurları yanı sıra diğer bitki türleri ile hem ülke hem de Sakarya açısından önemli kazanımlar oluşturacağını ifade ediyor.


DOĞRU BİR TARIM POLİTİKASI


Sakaryadan Taraf'tan gazeteci Raif Ugan'a konuşan Palazoğlu ,'' Türkiye tam bir bitki cenneti.Her bölgenin kendine has özellikleri var..Ancak,Gerçek şu ki, son yıllarda dünyada giderek yayılan bitki çayı ve bitki özlü ilaç trendinden son yıllarda yararlanmaya başladık.Bu konuda güzel gelişmelerde oluyor.Ancak ;hala kat edilecek mesafe var. Aslında Türkiye tek başına tüm Avrupa kadar bitki çeşidine sahip. Biz doğru tarım politikaları ile bu potansiyeli kullanmalıyız.

Sakarya'daki botanik Vadisi Projesini önemsiyoruz .Çünkü baktığınızda bu Bir Belediye anlamında ilk ve tek proje..Bu proje ilhamda verecektir.Çok kapsamlı teknik bir çalışma oldu.Ekrem Başkan ,projeye hakim.Bizim teknik ekiplerimiz ekim öncesi ciddi çalışmalar yaptılar.Hangi bitki uygundur, bunlar araştırıp ekim yapıldı.Çok tecrübeli alanında uzman arkadaşlarımız var.


GELECEĞE YÖNELİK SÜRDÜREBİLİR PROJE


Bu projeyi önemli kılan sürdürebilir olması.Geleceğe yönelik de bir proje. Ben bu projenin uzun vade de bir başarı öyküsü olacağını düşünüyorum.Ayrıca ilham verecek bir proje.Ciddi ekonomik kazanımları olacaktır.



bottom of page