top of page

MBD'den açıklama, ''Üniversitemize Yakışmıyor''

Milli Birlik ve Düşünce Derneği, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV'de katıldığı programında 'Üniversiteler fuhuş evine döndü. Gelin Sakarya'ya Serdivan'a bakın, tek tek apartları gezdireyim” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, art niyetli olarak değerlendirip adli ve idari yaptırım istedi. Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Erdem Ercan’ın yaptığı açıklama şöyle;


MBD’DEN AÇIKLAMA

“Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV'de katıldığı tv programında 'Üniversiteler fuhuş evine döndü. Gelin Sakarya'ya Serdivan'a bakın, tek tek apartları gezdireyim” şeklindeki açıklamasına tepkimizi tüm kamuoyuna ifade etmek isteriz.


SAÜ YÖNETİMİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Sakarya Üniversitesi yönetimini Adli ve İdari Anlamda göreve davet ediyoruz. Bu şehirde, millî manevi duygularını en güzel şekilde yaşayan bir Üniversite gençliği var. Bunda şehrimizin, aynı değerlerle Anadolu'nun bu masum körpecik gençliğini kucaklamasının etkisi yatsınmamalıdır. Bir öğretim üyesinin, şehrimizi ve üniversite gençliğinin yoğunlukta yaşadığı Serdivan ilçesini ağza alınmayacak çirkin ithamlarla karalaması Öz değerlerine her zaman sahip çıkmış Sakaryayi ve gençliğini incitmektedir.


TAMAMEN ART NİYET

Bu şekilde yapılan ithamlar tamamen art niyetlidir. Ve hangi amaca hizmet ettiği Gazi Sakarya Halkı tarafından anlaşılamaz ve kabul edilemez. Şahitsiz ve mesnetsiz ithamlarla kendine paye ve kamuoyunun aklına şüphe sokmaya çalışan bu kişi öğretmenlik değerine ve üniversitemize yakışmamaktadır. Biz her dönemde çok art niyetli insan ve insanlarla karşılaştık. Bunlar hep bizlerin Milli Birlik Beraberliğimizi hedef aldılar kullandıkları söylemler Milli manevi değerleri kirletmeye yönelikti biz buna izin vermeyiz bunu buradan bir kez daha ifade ederiz. Ve tüm bu skandalın sahibi Ebubekir Sofuoğlu onurlu bir davranış göstererek Sakarya'dan Değerli Öğrencilerimizden özür dilemelidir.”



bottom of page