top of page

Matur Ailesi gönüllü denek oldu

Dünyayı kasıp kavuran Covit 19 salgınınında gözler virüse karşı koruma sağlaması beklenen aşılarda.

Amerikalı Pfizer/Biontech ve Moderna, Çinli Sinovac, Rus Sputnik V ve Oxford Üniversitesi'nin AstraZeneca ile işbirliği ile ürettikleri aşı çalışmalarında sona gelindi.


GÖNÜLLÜ DENEK OLDULAR


Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve eşi Yasemin Matur, Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'ndeki faz-3 çalışmasında gönüllü denek oldular.



HERHANGİ BİR YAN ETKİ GÖRMEDİK

Matur Çifti aşı olduklarından bu yana herhangi bir yan etki görmediklerini ifade ederek ;' Bir aşı bulma arayışında küçük de olsa bir rolümuzün olmasını çok onemsiyoruz .Çunkü,en yakınımizdaki insanları bu virüs yüzünden kaybediyoruz.

Virüs toplumdaki herkesi etkiliyor. Bizde bu toplumun bir parçasıyız ve aşı etkili olursa bu çalışmada yer almaktan ayrıca mutlu olacağız.Bir doz daha aşı olacağız, sonrasında asının ne kadar antikor ürettiğine bakacaklar. Aşı yapıldıktan sonra iyı hissediyoruz şu ana kadar herhangi bir semptom olmadı, sadece her aşıda olduğu gibi aşı yapılırken aşının yapıldığı yerde çok hafif bir yanma oldu.''



bottom of page