top of page

Korona da bu gidiş gidiş değil

Sakarya da Corona virüsü vaka sayılarında son günlerde dikkat çekici yükselişler yaşanıyor.. Türkiye’nin ilçe ilçe, sokak sokak koronavirüs yoğunluk haritasını gösteren 'Hayat Eve Sığar' uygulaması da bu artışı doğruladı.


Birçok vatandaşın sosyal mesafeden maskeye kadar tüm kurallara duyarsız kalması vaka sayılarını artırdı.


Sonbahar ile birlikte Mevsimsel grip başlayacak, okullar açılacak, yazlıkçılar, yaylalara gidenler evlerine dönecek, toplu taşımalar kalabalıklaşacak, havaların serinlemesiyle kapalı alanda geçirilecek süreler artacak, bütün bunlar vaka artışını tetikleyecek.


Bir süre önce günlük 5'lere kadar düşen günlük vaka sayısı son günlerde 50'nin altına inmiyor, bazı günler ise 65'in üzerine çıkıyor. Şehirde 130'lara kadar düşen aktif vaka sayımız ise son günlerde 700'ü aştı.


Vaka sayasının artışında en önemli faktör normalleşme süreciyle birlikte vatandaşların bazılarının maske takmayı bırakması ve artık tedbirlere çok da önemsememesi olarak gösteriliyor. Vaka artışlarında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesi hatta Vatandaşların bazılarının üstlerinde maske olmasına rağmen ya çene altına taktıkları, ya da ellerinde taşıdıkları görülüyor. Bu durum alınan tedbirleri sekteye uğratırken virüsün yayılımını da daha da arttırıyor.  





bottom of page