top of page

Komşuda şimdi adı gibi nostalji olan tramvayın hikayesi!

Büyükşehir Belediyesinin nostaljik tramvay projesi komşumuz Düzce'de 2 yıl uygulandıktan sonra kaldırılan nostaljik tramvayı gündeme getirdi. Peki komşumuz Düzce'de kaldırılan o nostaljik tramvay neydi?



Herşey  Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin 2019’un son toplantısında ‘Millet Bahçesi’nden Kent Meydanına uzanacak‘ nostalji tramvay projesini açıklamasıyla başladı.   Başkan Yüce’nin o açıklaması sonrasında şehirde Nostaljik Tramvay çok mu gerekli görüşleri dillenirken örnek olarak şehrimize 90 kilometre uzaklıktaki yakın komşumuz Düzce’de 2017 yılında yapılan, 2 yıl sonra da kaldırılan ‘Nostaljik Tramvay’ projesi geldi. Peki komşumuz Düzce’de o tarihte 2 milyon liraya mal olan ancak daha sonra göreve gelen belediye başkanı tarafından rayları dahi sökülen nostaljik tramvayın hikayesi nedir?

 İşte komşumuz Düzce’nin 2017 yılında başladığı zaman zaman yolda kalarak vatandaşlar tarafından itilerek haber bültenlerinde yer bulan bugün artık adı gibi nostalji olan nostaljik tramvayın hikayesi...

Düzce’de 2017 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından 2017 yılının Ekim ayında İstanbul Caddesi trafiğe kapatılarak, cadde boyunca tramvay hattı döşendi...




















Düzce Belediyesi tarafından araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılan İstanbul Caddesi’ne 2 milyon liraya mal olan ‘Nostaljik Tramvay’ projesi Keleş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden el çektirilmesinden sonra başkanlık koltuğuna oturan Dursun Ay’ın talebi üzerine 3 Aralık 2018’de İstanbul Caddesi tekrar ulaşıma açıldı.

TRAMVAYI KALDIRDI YERİNE BİSİKLET YOLU YAPTI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanlık koltuğuna oturan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise Düzce’nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi için farklı bir proje hazırlattı. Düzce’nin Belediye Başkanı eski bakan Faruk Özlü şehir plancısı uzmanlarla birlikte verilen karar doğrultusunda tramvay raylarını kaldırarak bisiklet yolu yapılmasını kabul etti. Bu kapsamda da nostalji tramvayın geçtiği cadde üzerinde yayaların da rahat hareket etmeleri şehir merkezinde araç kullanımı yerine bisiklet kullanımına da teşviğin artırılması için tramvay hattını bisiklet yolu yaptı. Şimdi Düzce’de nostaljik olarak kalan ama hala konuşulan yapıldığı yıllarda 2 milyon liraya malolan Nostaljik tramvayın hikayesi böyle..

bottom of page