top of page

Kentsel Dönüşümde Taşın Altına Gövdemizi Koyuyoruz

Yerel Basın ve Ajans temsilcileri ile buluşan, Adapazarı Belediyesi’nin proje ve çalışmalarından ayrıntılı olarak bahseden Başkan Mutlu Işıksu, Adapazarı’nın kalbi olarak nitelendirilen bölgede hayata geçirilen İslam Ticaret Bankası’nın Şehir Müzesi’ne dönüştürülmesi, ADA Meydan Projesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli mesajlar verdi. Başkan Işıksu, “Adapazarı’mızın kalbinde çok önemli çalışmalara imza atıyor, kentsel dönüşümde taşın altına gövdemizi koyuyoruz. Şehrimizin tüm dinamikleri, tüm STK’ları ve milletimizin desteği olmadan başarılı olmamız mümkün değildir. Hedeflerimize inşaallah hep birlikte ulaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Işıksu Genel Yayın Yönetmenleri İle Buluştu

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık, Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, Özel Kalem Müdürü Evrim Yetim, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Öztürk ile birlikte yerel basın ve ajans temsilcileri ile buluştu. Buluşmaya, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş, Demirören Haber Ajansı Sakarya Temsilcisi Güven Hasbaş, Dijital Medya ve Habercilik Derneği Başkanı Ersin İbil ile gazeteler ve internet haber sitelerinin genel yayın yönetmenleri katıldı.

Adapazarı’na Çok Önemli Projeler

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, göreve başladıkları ilk günden itibaren seçim vaatleri olarak kamuoyu ile paylaşılan projelerde alınan mesafeleri ve hedeflenen çalışmaları ayrıntılarıyla katılımcılara aktardı. Başkan Işıksu’nun bahsettiği projelerde; ADA Pazar Güneşler Yerleşkesi, ADA Sahaf Fikir Sanat Merkezi, 15 Temmuz Camili Çarşısı, Karaman – 15 Temmuz Camili Çark Deresi Rekreasyonu, Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Sıfır Atık, İslam Ticaret Bankası’nın Şehir Müzesi’ne Dönüştürülmesi, Çocuk Hakları Sokağı, Dernekkırı ve Taşkısığı Millet Evi, Merkez Sokaklara Mimari Kimlik Kazandırma Projesi, Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi, Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu, Engelsiz Danışma Hizmetleri Ofisi, Güneş Enerjisi Santrali, Bebek Bakım Odaları, Mithatpaşa Sosyal Tesisleri, Şehir Merkezinde Estetik Dokunuşlar, ADİM ve ULAK Projeleri, Yeşil Adapazarı “Her İnsan Bir Fidan!, ADAŞEHİR ( e-ADA) Bilişim Sistemleri, İmar Planları, Adapazarı’nı Çok Seviyoruz Platformu, Eğlence Merkezi, Millet Hamamı, Güneşler Açık Oto Pazarı Düzenlemesi, Zirai Aletler Sanayi Sitesi Düzenlemesi, Hobi Bahçeleri, Kadın Konukevi, Kentsel Dönüşüm Çalışmaları ve ADA Meydan Projesi yer aldı.

Adapazarı’nın Kalbinde Çalışma Başladı

Başkan Işıksu, toplantının son bölümünde İslam Ticaret Bankası’nın Şehir Müzesi’ne dönüşümü, ADA Meydan Projesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarına özel vakit ayırdı, genel yayın yönetmenleri ile sohbet etti. Adapazarı’nın kalbi olarak nitelendirilen bölgede hayata geçirdikleri çalışmalar için oldukça heyecanlı olduklarını aktaran Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’nı Çok Seviyoruz dedik ve göreve geldiğimiz günden itibaren Adapazarı kimliğini, Adapazarı aidiyetini daha da güçlendirecek çalışmalara imza atmaya gayret ettik. Hamdolsun çok güzel sonuçlar alıyoruz. Kat ettiğimiz mesafede, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanımız Yunus Tever, AK Parti Milletvekillerimiz Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, AK Parti İlçe Başkanımız Metin Kurtuluş ve meclis üyelerimizin çok değerli katkıları var, şükranlarımızı sunuyoruz. ADA Meydan Projesi ile ilgili ciddi ilerleme kaydettik. Çok şükür Belediyemizin yanında bulunan, yerden en yüksek uzunluğu 24 metre olan binayı yıktık. Yıkım süreci öncesi ve sonrasında çok hassas bir çalışma yapıyoruz, inşaallah istişarelerimizi tamamladıktan sonra Adapazarı’mızın kalbindeki özel projemizi kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kentsel Dönüşümü Hep Birlikte Başaracağız

Kentsel Dönüşüm çalışmalarından da bahseden Başkan Mutlu Işıksu, “Deprem bölgesindeyiz. Allah bir daha yaşatmasın, o acılar hafızamızda canlı duruyor. Adapazarı’mızın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz ve buna uygun geceli gündüzlü çalışmalar yapıyoruz. Kentsel Dönüşümde Strateji Belgemizi hazırladık. Bu belge 31 mahallemizi kapsıyor. Ancak 7 bölgede daha ayrıntılara girdik. Anketlere de başlayacağız. Adapazarı’mızın kalbinde çok önemli çalışmalara imza atıyor, kentsel dönüşümde taşın altına gövdemizi koyuyoruz. Şehrimizin tüm dinamikleri, tüm STK’ları ve milletimizin desteği olmadan başarılı olmamız mümkün değildir. Hedeflerimize inşaallah hep birlikte ulaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İslam Ticaret Bankası İçin Çok Mutlu ve Heyecanlıyız

Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın ilk kurulduğu tarihi binanın aslına uygun restorasyonu ile Şehir Müzesi olarak faaliyete geçireceklerinden duydukları mutluluğu paylaşan Başkan Işıksu, “Kardeşlik ve dayanışma denince ilk akla gelen gurur kaynaklarımızdan biri de Adapazarı İslam Ticaret Bankası’dır. Türkiye’de şahsi teşebbüs ve özel sermaye ile kurulan ve günümüze kadar yaşamını sürdüren ilk bankanın Adapazarı’mızda kurulması ve daha sonraları yurdun her yerinde etki uyandırması tarihî bir tecrübe olarak karşımızda durmaktadır. O tarihlerde yaşanan ekonomik mucizeydi adeta. Adapazarı’mız bu dönemlerde Türkiye’nin önemli ticaret merkezleri arasında yerini almıştı. Şehrimizin konum olarak da en güzel yerlerinden birinde yer alan banka binasının yalnızlığı hakikaten üzüntü vericiydi. Yıllar boyunca birçok kurumumuz, yetkililerimiz önemli çalışmalar yaptılar. Onlar da bize kılavuz olmuştur, hepsine şükran borçluyuz. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Özel bir çalışma olacak inşaallah. Türk Ticaret Bankası ile imzaladığımız protokol kapsamında Banka’nın tarihi simgelerinin bulunduğu bir Müze Şube de hizmet verecek. Adapazarı’mızın tarihi ve kültürünü şehrimizle buluşturacağımız için çok memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Buluşmanın ardından Başkan Mutlu Işıksu, katılımcılarla birlikte İslam Ticaret Bankası’nın tarihi binasını gezdi ve hatıra fotoğrafı çekildi.



bottom of page