top of page

Kapıda ödeme ile hamile kıyafetleri

İnsanlar hayatlarının her döneminde bir kez bile olsa kıyafet problemi yaşarlar. Özellikle kadınlar... Kreşten tutun da iş hayatı hatta yaşlılık döneminde dahi kadınlar kıyafet sorunsalından bir türlü kurtulamamaktadır. Kıyafetim arkadaşımınkiyle aynı olmasın, aman ucuz gözükmesin, kaliteli aynı zamanda da şık olsun, bedenime uysun beni kilolu göstermesin gibi düşünceler giyinirken en çok akla gelenlerdendir. Hele ki bu kadın bir de hamileyse yükü çok fazladır.


Yaşadığı biyolojik değişimin yanında bir süreden sonra kıyafet değişimi de yapmak zorundadır. Hamile kadınlar bebeğin gelişimiyle birlikte şişen karınları nedeniyle artık eski kıyafetlerine sığamadıklarından alışveriş çanları minimum sekizinci haftadan itibaren çalmaya başlar. Bu zorlu dönemde kıyafet alışverişinin nasıl olması gerektiği sorunu bu yazıyı okuyanlar için tarih olacaktır.


Kıyafet Tipleri

Hamile bir kadın için seçilecek kıyafet türleri aslında normal kıyafetlerde pek de farklı değildir. En güzel hamile elbiseleri birkaç değişiklik dışında aslında her şey aynıdır. Ancak hayattaki küçük ayrıntıların büyük olayları etkilediği durumlardan biri de burada yaşanmaktadır.

Eski kıyafetlerin genişleyip deforme olmasına sebebiyet vererek hamileyken bu kıyafetlerin giyilmesi olabilecek bir sonraki hamilelik olasılığı açısından da pek mantıklı gözükmemektedir. Bu nedenle hamile kıyafeti satın almak şart gözükmektedir. Hamileyken alınabilecek kıyafetler şöyle sıralanabilir: hamile elbiseleri, baby shower kıyafetleri, hamile abiyeleri, taytlar, geniş gömlekler, tunikler, hamile tulumları, basic tişörtler, etekler, gecelikler, hamile pantolonları ve daha birçoğu.


Bu kıyafetlerin normal olanlardan farkı beden hususu değil genişlik, bolluk ve rahatlık sağlamasıdır. Bir kadının normal kıyafet bedeni 38 ise hamile kıyafeti için de aranılan beden bu olmalıdır. Tabii ki hamileyken bebeğin gerektirdiği dışında kilo alımını saymazsak bu durum geçerlidir. Böyle bir durum olmadığı varsayıldığında olağan kıyafetlerin özellikle karın kısmının geniş yapılması nedeniyle rahatlıkla eski bedendeki kıyafet alınabilir. Elbette hamile pijamaları alırken bu kadar dikkat etmenize gerek bulunmamaktadır.


Ufak Tüyolar

Hamileyken kıyafet seçimi her türden pek tabii ki yapılabilir ancak bazı durumlarda özel kıyafetler gerekebilir. Rahat hareket edilmesi gerekilen bir zamandır ve karın kısmı özel kumaşlarla esnetilmiş pantolonlar doğru bir tercih olabilir. Eski beden numarasında olan seçilebileceği için paçalarda ve bacaklarda doğal olanın aksine bolluk ya da sarkma olmayacaktır.

Şık olunması gereken bir ortama gidilecekse karnı hoş bir yuvarlak şeklinde gösterebilecek kıyafetler tercih edilebilir. Vücudun güzel görünen kısımları (mesela göğüs gibi) hafiften ön plana çıkarılarak yeniden çekici hissedilebilir. Tercihen daha uçuş uçuş elbiseler daha şık ve hoş gösterecektir.


Daha da şık görünmek istenilen ortamlarda, düğünler, nişanlar gibi, hamilelere özel abiyeler tercih edilebilir. En önemli tüyo hamileliğin doğal bir getirisi olan karnı saklamamaktır. Hamilelik yeni bir cana hayat vermek için olması gereken bir süreçtir ve utanılacak hiçbir yanı yoktur. Ama hamileliğin ilk dönemlerinde henüz kimsenin haberdar olması istenmiyorsa hamile korsesi tercih edilebilir.


Son Adım


Tüm bu anlatılanlardan sonra akla gelebilecek en muhtemel soru son adım olan alışverişin nerede yapılacağıdır. Hamileyken kıyafet alışverişi büyük bir sorun gibi gözükse de gelişen teknolojiyle bu durum ortadan kalkmaktadır.

Hamileyken belki kıyafet bulmaktan çok satın almak, alışveriş yaparken mağaza gezmek daha zorlu gözükmektedir. Ancak online alışveriş siteleri sayesinde bu sorun da artık yaşanmayacaktır. Bu fırsat sayesinde en güzel hamile elbiseleri uygun fiyatlarıyla bir tık uzaklıkta olmaktadır.


Bu anlamda kapıda ödeme hamile kıyafetleri fırsatı tanıyan ehamilegiyim.com yapılabilecek en güzel tercih olabilir. Siteye girdikten sonra seçilen kıyafetler sepete eklenerek istenilen kıyafet alınabilir. Ayrıca Whatsapp ve e-posta yollarıyla site görevlileriyle iletişim kurulabilir.


bottom of page