top of page

Kadına karşı şiddete sessiz kalmayın

Milliyetçi Hareket Partisi Adapazarı İlçe başkanı Halil Hakan Oturak, mahalle başkanlarına bir talimat göndererek “Kadına Karşı Şiddete Sessiz Kalmayın” çağrısında bulundu


Ülkemizde son zamanlarda gündemden düşmeyen kadın cinayetlerine karşı bir tepkide Milliyetçi Hareket Partisi Adapazarı ilçe teşkilatından geldi. Herhangi bir kadına şiddet olayında ne yapılması gerektiği belirtilen talimatta, bu vazifenin içinde bulunduğumuz her türlü sosyal ve ekonomik durumda ailemizi bir arada tutmaya çalışan kadınlarımıza karşı boynumuzun borcudur denildi.


Açıklamanın tamamı şöyle;

“Değerli Mahalle başkanlarımız, gün geçmiyor ki ülkemizin bir köşesinde kadınlarımıza yönelik yeni bir şiddet olayı olmasın, yüreklerimiz yok yere cinayetlere kurban giden kardeşlerimizin, ablalarımızın, annelerimizin acılarıyla kanamasın. Ne örf adetlerimizde ne dinimizde yeri olmayan bu vahşi olayların karşısında toplumun her kesiminin üzerine düşen birtakım vazifeler vardır. Anneler, babalar uzmanların açıklamalarına kulak vererek, evlatlarını iyi ahlak üzerine yetiştirmeye gayret ederken, biz yetişkinlerin de yaşanan şiddet olaylarına tepki vermesi gereklidir. Bu bağlamda, yaşadığınız mahalle ve sokaklarda karşılaştığınız herhangi bir kadına şiddet olayını 183 Aile İçi Şiddet Hattı’na ya da 155 Acil çağrı merkezine bildiriniz. Şiddete maruz kalan birinin sosyal, psikolojik olarak desteklenmesi, sığınma ve barınma ihtiyacının karşılanabilmesi konusunda destek gerekiyorsa ilimizde bulunan ŞÖNİM merkezini 0264 270 10 35 numaradan arayarak destek talep ediniz. Aynı zamanda, konunun ilçe teşkilatımız hukuk birimi tarafından takibi için, bağlı bulunduğunuz teşkilat birimine en kısa sürede bilgi veriniz. Bu vazife binlerce yıldır devletimizin ve milletimizin varlığının temelini teşkil eden, her türlü sosyal ve ekonomik şartta aile birimlerimizi ayakta tutmaya çalışan gelecek nesillerimizi yetiştirecek olan Türk kadınına karşı boynumuzun borcu, Allah tarafından üzerimize yüklenmiş bir emanettir.”




bottom of page