top of page

KÜÇÜCÜK YÜREKLERİN YÜZLERİ GÜLDÜ!

Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Merkezinin yapmış olduğu tablet kampanyası tamamlandı. Genel Başkanı Erdem Ercan’dan duygusal açıklama…


Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan; 21 Eylül 2020 tarihinde "Sakarya’nın evlatları eğitimden mahrum kalmasın” diye Sakarya’da ilk ve orta öğretim seviyesinde uzaktan eğitim imkanı olmayan öğrenciler için başlattığımız tablet kampanyasını tamamlamış bulunmaktayız.


Şehrimiz olan Sakarya’da başlatmış olduğumuz kampanyada bizleri yalnız bırakmayan, maddi manevi desteklerini Sakarya’nın evlatlarından esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza; kampanya süresince gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olan aileleri tespit etmemizde ve onlara ulaşmamızda bize yardımcı olanlara ve başından sonuna kadar kampanya sürecini titizlikle yürüten teşkilatımızın değerli mensuplarına teşekkür ederim.


Milli Birlik ve Düşünce Derneği teşkilatları olarak bizler, salgın döneminde eğitimlerini kesintisiz sürdürebilsinler diye 120 üzerinde kardeşimize tablet ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


Başkan Erdem Ercan sözlerine şöyle devam etti: Genel Eğitim bağlamında imkansızlıklardan söz edildiğinde aklımıza hep vatanımızın doğu şehirleri gelir ve Batı’daki şehirlerde yaşayan ve imkanı olmayan ailelerin çocukları dikkatimizi çekmez. Şu kampanya sürecinde buna kendi gözlerimizle şahit olduk, Doğu illerindeki kadar olmasa da Batı illerinde de imkansızlıklar nedeniyle eğitim hayatlarına dört elle sarılamayan çocuklarımız var. Ve sayıları tahmin ettiğimizden de çok fazla.


Tabletleri teslim ettiğimiz her bir kardeşimizin gözlerindeki o mutluluğa şahit olmanızı isterdim. Lakin bu mutluluğu resmetmek, aileleri rencide edebileceği gibi eğitim aşkıyla tutuşan küçücük yürekleri de istismar ederdi.


Dernek olarak bu kampanyaya başlarken, hem imkanlarımız doğrultusunda mevcut olan ihtiyacın bir kısmını karşılamak hem de diğer sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirmek için yola koyulduk. Bu süreçte, benzer kampanyaların başka kuruluşlar tarafından da yapılması bizleri mutlu etti.


bottom of page