top of page

İnfaz düzenlemesi kabul edildi Yavuz’dan İlk açıklama

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak. Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, infaz yasası teklifini af gibi göstermek bilinçli bir çarpıtmadır dedi.

Yavuz Twitter'dan yaptığı açıklamada: "Halen TBMM'de görüşülen ve inşallah kısa süre içinde Meclisten geçecek olan yasa teklifi, İnfaz Yasası Teklifidir. Birilerinin, bunu AF gibi göstermesi ve bazı suçlara AF getiriliyor yaygarası kopartması katiyen doğru değildir.

İnfaz Yasası Teklifi ile yapılmak istenen kalıcı infaz düzenlemesi olup, teklifle hiç bir suç için AF getirilmemektedir. İnfaz Yasası Teklifini AF gibi göstermek;

● Ya bilgisizlik,

● Ya da bilinçli bir çarpıtma girişimidir." dedi.


bottom of page